Gündem

“Değerler eğitimi” ilkokul öğrencilerini de kapsayacak: Diyanet, ilkokul öğrencilerine hafta sonları camide namaz kıldıracak

23 Ocak 2024 18:11

Asya Tekyaşar / Ankara 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ilkokul üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik, manevi danışmanlar ve din görevlileri eşliğinde “değerler eğitimi” faaliyeti düzenleneceğini duyurdu. Diyanet gençlik hizmet mekanları ve camilerde yapılacak faaliyetlerin yanında öğrencilere hafta sonları camilerde namaz kıldırılacak.

Diyanet İşleri Başkanı ilkokul üç ve dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik, “Genç Gönüller, Çocuk Gönüllerle Buluşuyor Projesi”ni başlattı. Proje kapsamında Diyanet, ilkokul öğrencilerine camilerde manevi danışmanlar ve din görevlileri, eşliğinde değerler eğitimi verecek.

Yarıyıl tatilinin bitiminde başlaması planlanan projede belirlenen din görevlileri ve manevi danışmanlar, haftada bir gün çocukların ev ödevlerini yapmalarına yardım edecekler, hafta sonunda da haftalık programa göre kamp yapma, öğrencilerle öğle namazı kılma gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. Ayrıca lise ve üniversite öğrencileri arasından seçilecek “Diyanet Genç Gönüllüleri” ilkokul öğrencilerine rehberlik edecek.

Proje kapsamında Adana, Afyon, Bursa, Konya, Manisa, Samsun, Şırnak, Tekirdağ il merkezlerinin yanı sıra İstanbul'un Ümraniye, Beykoz ve Sarıyer; Ankara'nın ise Yenimahalle ve Keçiören ilçelerinin pilot olarak belirlendi.