Politika

Davutoğlu: Erdoğan'ın Refah kapısında dünyaya bir mesaj iletmesini, Türk Sahra hastanesi kurmasını sağlayamadık

"Uluslararası Adalet Divanı'na başvurun' dedik ama Güney Afrika Cumhurbaşkanı'na sesimizi duyurabildik lakin Ankara’daki sağır kulaklara duyuramadık!"

02 Mart 2024 17:34

T24 Haber Merkezi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Her gün çağrıda bulunduk ama kardeşi Sisi ile buluşan Erdoğan'ın, en azından İspanya Başbakanı gibi Refah kapısına kadar giderek dünyaya bir mesaj iletmesini, Refah’ta bir Türk Sahra hastanesi kurmasını sağlayamadık!" dedi.

Davutoğlu, sosyal medya platformu X üzerinden İsrail-Filistin savaşı hakkında açıklamalarda bulundu. Gazze'deki insanlık dramından bahseden Davutoğlu, "Daha ilk günlerde 'İsrail’e hava sahamızı kapatın' dedik ancak bu çağrımız, İsrail’e giden silahların, aziz ülkemiz yani Türkiye’nin hava sahasından geçmesini durduramadı!" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Eşim, Gazze’de bir anne adayının doğumuna uzaktan yardımcı olmaya çalıştı"

"Dün gece yarısı gelen bir telefonla tüm gecemi derin bir hüzünle karartan bir olaya şahit oldum. Telefon Gazze’den geliyordu. Eşim Sare hanım uzun bir süre Gazze’de doğum vakti gelmiş mübarek bir anne adayının doğumuna uzaktan yardımcı olmaya gayret etti.

Aradaki bir tercüman aracılığıyla yapılması gerekenleri anlatıyor ve moral vermeye çalışıyordu. Arada çaresiz baba adayının da sesi duyuluyordu. Bir an hamile iken hastaneye yetişemeyerek vefat eden annem aklıma geldi. Sonra Gazze’deki 2012 savaşında bombalar altında eşim Sare hanımla Şifa Hastanesi'nde geçirdiğimiz o gecede katledilmiş çocuklarına sarılan anne-babalar gözümün önünde canlandı. Yüreğim sızladı; ızdırap dolu kelimeler boğazımda düğümlendi. İçimden Nisa suresi 75. ayet geçti. "Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, katından bize bir sahip çıkan gönder, katından bize bir yardımcı lutfet" diyen zavallı çocuklar, erkekler ve kadınlar için feryadımızdan başka gücümüzün kalmamış olması ne büyük acı!

"İsrail ile ticarete devam eden istismarcıları harekete geçiremedik"

Allahım şahit ol! Biz elimizden geleni yapmaya çalıştık ama feryadımız duyulmadı! Bir taraftan İsrail ile ticarete devam edip diğer taraftan 'Bizi seçerseniz Gazze’ye yardım ederiz' diye kampanya yürüten istismarcıları harekete geçiremedik! Daha savaşın ilk haftasında 'Uluslararası Adalet Divanı'na başvurun' dedik ama Güney Afrika Cumhurbaşkanı'na sesimizi duyurabildik lakin Ankara’daki sağır kulaklara duyuramadık!

Yine daha ilk günlerde 'İsrail’e hava sahamızı kapatın' dedik ancak bu çağrımız, İsrail’e giden silahların, aziz ülkemiz yani Türkiye’nin hava sahasından geçmesini durduramadı!

"Erdoğan'ın Refah’ta bir Türk Sahra hastanesi kurmasını sağlayamadık"

Her gün çağrıda bulunduk ama kardeşi Sisi ile buluşan Erdoğan'ın, en azından İspanya Başbakanı gibi Refah kapısına kadar giderek dünyaya bir mesaj iletmesini, Refah’ta bir Türk Sahra hastanesi kurmasını sağlayamadık!

Haftalarca 'Bir hava köprüsü kurun' dedik ama koltuklarını korumaya çalışan iktidardakileri, bölgenin büyük gücü olarak görülen ülkemizi, Ürdün gibi helikopterlerle yardım göndermesine ikna edemedik!

Bize 'Katından bize yardımcı lütfet' diyen kadın ve çocuklara yardım edecek irade ve güç ver Ya Rab!

"Gazze, Mescid-i Aksa, Kudüs özgürleşene kadar kararlılığımızı sürdüreceğiz"

Nasıl ki Küresel Vicdan Bildirisi ile dünyanın dört bir yanından siyasetçiler, akademisyenler, kanaat önderleri ile tüm dünyaya 'Bu zulme sessiz kalmayacağız' diye Londra’dan haykırdıysak; Gazzeli çocuklar, kadınlar, mazlumlar yeniden gülümseyinceye kadar, yeryüzündeki bütün duyarlı insanlarla birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Biz Gazze, Mescid-i Aksa, Kudüs özgürleşene kadar kararlılığımızı vurgulamayı sürdüreceğiz."