Magazin

Danimarka'da saray karmaşasının ardında yasak aşk mı var?

08 Ekim 2022 13:17

Avrupa'nın mevcut olarak görevde olan tek Kraliçesi ve kıtanın yaşayan en uzun süreli hükümdarı Danimarka Kraliçesi Margrethe, sekiz torunundan dördünün kraliyet unvanlarını ellerinden almasıyla ilgili tartışmalar sürerken, kararın arkasında yasak aşk olabileceği iddia edildi. Unvanları ellerinden alınan isimler Prens Joachim'in çocuklarıydı. 

İspanyol dergisi Vanitatis Elconfidencial, 53 yaşındaki Prens Joachim'in yengesi Veliaht Prenses Mary'ye "çok aşık olduğunu" iddia etti.

Joachim ve eşi Prenses Marie, Veliaht Prens Frederik ve Veliaht Prenses Mary ile ilişkilerinin "karmaşık" olduğunu söylemişti. 

Öte yandan İsveç'te yayın yapan Svensk Damtidning dergisi de "Joachim'in sarhoş şekilde bir galada Mary'yi öpmeye çalıştığını" gösterdiğini iddia eden bir fotoğraf yayımladı.

Vanitatis Elconfidencial'e göre Veliaht Prenses, Joachim'den kendini uzaklaştırdı. 

Eylül sonunda saraydan yapılan açıklamada, Prens Joachim'in çocuk ve torunlarının "Danimarka Prensi ve Prensesi ünvanlarının elinden alındığı, artık sadece Monpezat Kontu ve Leydi unvanlarını kullanacakları" ifade edildi. 

Prens Joachim'in iki büyük oğlunun annesi Leydi Alexandra, kararın kendisini "şoke ettiğini" söyledi. 

Danimarka basınına yaptığı açıklamada, "Ortada böyle bir şey yoktu. Çocuklar dışlanmış hissediyor" diyen Alexandra, "Neden kimliklerinin ellerinden alındıklarını anlamıyorlar" dedi.