Dünya

"Çürük soğan" kokan kasabada, sakinlerin burunları kanıyor!

14 Mart 2024 15:10

T24 Dış Haberler

İngiltere'nin Fleetwood kasabasında, tüm kasabanın yaşamını etkileyen ve sakinlerinin "çürük soğan" kokusuna benzettikleri koku nedeniyle insanlar kendilerini evlerine kapattı. 

Kötü kokudan sorumlu olan yakındaki çöp sahasına karşı bir Facebook grubu kuran Jessica Brown şunları söyledi: "Mide bulantısı, burun kanaması, nefes darlığı, cilt tahrişi, sinüs problemleri gibi semptomlar göstermeye başladık. En önemlisi baş ağrısı ve nefes darlığı" 

Mevcut koku nedeniyle kasabada konut satışlarının da durduğu belirtildi.

Angela Thomas isimli bir kasaba sakini, emekliliğinin ardından "huzurla yaşamak için" 3 yıl önce bölgeye taşındığını ancak şu an "kabusu yaşadığını" söyledi. Thomas, "köpeğimi yürüyüşe çıkarmayı düşünmeden önce burnumu kapıdan dışarı uzatıyorum. O kokunun içinde yürümek istemiyorum, penceremi bile açamıyorum" diye ekledi. 

Jenni Hague isimli bölge sakini ise çöp depolama alanından iki sokak uzakta yaşıyor. Amfizem ve kronik astım hastası olan Hague, nefes almasına yardımcı olmak için evindeki pencerelerin açık olmasına ihtiyacı olduğunu ancak koku nedeniyle şu anda bunu yapamayacağını söyledi. 

Geçen yıl çöp sahasının mülkiyetini Süveyş'ten devralan Transwaste, kokudan dolayı özür diledi.

Bir Transwaste sözcüsü, kasabayı iyileştirme çalışmasının "kısa ve geçici bir süre için kaçınılmaz bir atık kokusuna neden olduğunu" belirtti. Sözcü, "son zamanlardaki kötü hava koşulları ve şiddetli yağışlar, bu tamamlama çalışmasının beklenenden daha uzun sürmesine yol açtı" diye ekledi.