Gündem

Cumhuriyet yazarından Özgür Özel’e “müzahir gazeteci” yanıtı: Kendisine yöneltilen eleştirileri bile doğru şekilde tespit edemiyor demek ki

29 Eylül 2023 11:19

Cumhuriyet yazarı Zülal Kalkandelen, CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını koyan Grup Başkanı Özgür Özel’in “Benim tutumumu çarpıtarak birkaç tane genel merkeze müzahir gazeteci eleştiriyor. Onların kullandıkları sert üslup, haklılıklarından değil” sözlerine tepki gösterdi.

Kalkandelen, “Ben Özgür Özel’i de eleştiren gazetecilerden biriyim. Hiçbir çarpıtma yapmadığım gibi, CHP Genel Merkezi’ne ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerimi de yıllardır en açık şekilde yazıyorum, dile getiriyorum. Gazetenin arşivi ortada, internet sitesinden de yazılarımı bulabilirler. Dolayısıyla Özgür Özel’i eleştirenler, sadece olayları çarpıtan ve CHP Genel Merkezi’ne yakın birkaç gazeteci değil. Kendisine yöneltilen eleştirileri bile doğru şekilde tespit edemiyor demek ki...” diye yazdı.

Kalkandelen 6 Ağustos 2023 tarihinde kaleme aldığı yazısındaki soruları tekrar gündeme getirerek Özel’e yöneltti:

“12 yıldır CHP’de aktif politika yapan, 2014’te parti meclisine giren, 2015-2023 arasında grup başkanvekili olarak partinin yönetiminde etkili olan Özgür Özel, CHP’de devrimleri süratle yapmak gerektiğini ve genel başkanlığa aday olduğunu söylüyor.

CHP, 22 milletvekiliyle gece yarısı medrese sistemini hortlatan Diyanet Akademisi Yasası’na destek olurken niye konuşmadınız Sayın Özel?

2016’da çalışma saatleri cuma namazına göre belirlenirken niye ses çıkarmadınız?

CHP’nin seçimden önce türbana anayasal güvence veren yasa teklifinde sizin de imzanız var. Devrim derken yalnızca kişilerin değişmesinden söz ediyorsanız devrim öyle olmaz.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Özgür Özel: Sokağa rağmen değişime direnmenin siyaseten ağır bir maliyeti var