Politika

Cumhuriyet yazarı: Bahçeli’nin hem Cumhuriyet'le ilgili bu düşünceyi dile getirip hem de bu zihniyeti iktidarda tutma gayreti açık bir çelişki

26 Ekim 2022 08:00

Cumhuriyet yazarı Tuncay Mollavesioğlu, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın "... maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözlerini ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tepkisini değerlendirdi.

Mollaveisoğlu, Bahçeli'nin "Cumhuriyet şerefli geçmişimizin bir antitezi değildir. Cumhuriyetin Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir. Önyargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyetin anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir. Bugünkü Türkçemizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir" sözlerini hatırlattı. 

Mollaveisoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Altına imza atılacak sözler... Ancak Bahçeli’nin hem bu düşünceyi dile getirip hem de bu zihniyeti iktidarda tutma gayreti açık bir çelişkidir. 

Ortalama zekâda herkes biliyor; Mahir Ünal’ın sözleri siyasal İslamcı azınlık iktidarının aynasıdır. Türkiye’yi kendilerini Türk olarak görmeyen, Türk diline, Türk ulusuna yabancı, gerici kadrolar yönetiyor.