Politika

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı'nda yeni düzenleme: Bazı kadrolar iptal edildi, çok sayıda yeni genel müdür kadrosu kuruldu

06 Nisan 2024 01:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı'ndaki birçok birimde değişikliğe gidildi. Dışişleri Bakanlığı'nda Diplomatik Arşiv Dairesi Başkanı ve Tercüme Dairesi Başkanı kadrosu iptal edildi, 7 genel müdür ve 24 genel müdür yardımcısı kadrosu kuruldu. Turizm Bakanlığı'nda da iptal edilen kadro yerine, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü kadrosu kuruldu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre 158 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bakanlıklara bağlı birçok birimde değişikliklere gidildi.

Bazı birimlerin isim, görev kapsamı ve yetkilerine ilişkin düzenlemenin yapıldığı kararla bakan sözcülüğü, genel müdür yardımcılığı gibi birçok pozisyonun görev kapsamları da detaylandırıldı.

Karara göre, Dışişleri Bakanlığı'nda Diplomatik Arşiv Dairesi Başkanı ve Tercüme Dairesi Başkanı kadrosu iptal edilirken 7 genel müdür ve 24 genel müdür yardımcısı kadrosu ihdas edildi.

Turizm Bakanlığı'nda ise Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü kadrosu iptal edildi, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü kadrosu ihdas edildi.

Kararnamedeki değişiklikler için tıklayın.