Bilim / Teknoloji

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan, Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna ilişkin açıklama

17 Ocak 2024 17:38

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu ve astronotu Alper Gezeravcı'nın, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştireceğini bildirdi.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Yüzyılı vizyonunun uzaya ulaştığını belirtti.

Türkiye'nin Milli Uzay Programı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021'de ilan edildiğini, bu kapsamda bir vatandaşın uzaya gönderilmesi için çalışmalara başlandığını anımsatan Altun, şunları kaydetti:

"Yapılan değerlendirmeler sonucu Alper Gezeravcı, ilk Türk uzay yolcusu oldu. Gezeravcı, bu gece uzay yolculuğuna başlayacak. Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirmek üzere uzaya gönderilecek. Aralarında kanserden bağışıklık hücrelerine, alglerden propolise kadar literatüre katkı sağlayacak çalışmaların bulunduğu 13 deney uzayda gerçekleştirilecek."

TIKLAYIN - Fatih Altaylı'dan ilk Türk astronotu yorumu: Umalım ki, bu seyahatin maliyetine değecek bir faydası olsun, seçim propagandası olmakla sınırlı kalmasın

TIKLAYIN - Alper Gezeravcı: Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevi hakkında neler biliniyor?

TIKLAYIN - Bakan Kacır, uzay hatıra biletini paylaştı, muhalefetten yanıt geldi: "55 milyon dolarlık turistik seyahat"