Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'e "kesenin ağzını aç" dediği iddiasına yalanlama: Seçim ekonomisi iddiaları gerçeği yansıtmıyor

"Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü destekleriyle Program hedeflerimize ulaşmak için gerekli politikaları kararlılıkla uyguluyoruz"

19 Ocak 2024 10:35

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine 31 Mart seçimlerine kadar 'kesenin ağzını aç' talimatı verdiği iddiasına ilişkin, "Seçim ekonomisi iddiaları gerçeği yansıtmıyor. 2024 yılında bütçe hedeflerimizi tutturmakta kararlıyız" dedi. 

Bakan Şimşek, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Seçim ekonomisi iddiaları gerçeği yansıtmıyor. 2024 yılında bütçe hedeflerimizi tutturmakta kararlıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü destekleriyle Program hedeflerimize ulaşmak için gerekli politikaları kararlılıkla uyguluyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bugün Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek’ten 31 Mart’a kadar kesenin ağzının açılmasını istedi” iddiasını yalanlamıştı. 

X hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek’ten 31 Mart’a kadar kesenin ağzının açılmasını istedi" iddiası doğru değildir."