Gündem

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Aybet: Trump bu operasyonun temelinde ne olduğunu biliyordu, bazı Tweet'lerine anlam veremedim

09 Ekim 2019 22:49

T24 Dış haberler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Gülnuray Aybet, Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın geçmişte yaptıkları telefon konuşmalarında, "bu operasyonun ne olduğu ile ilgili temelde bir fikir birliğine vardığını" ifade etti.

CNN'den Christiane Amanpour'a konuşan Aybet, Erdoğan ile Trump'ın 13 Kasım'da Washington'da bir araya geldiklerinde durum hakkında daha detaylı bir şekilde konuşacaklarını ifade eden Aybet, "özellikle tutuklu IŞİD savaşçılarının durumunun ve uluslararası kamuoyunun da sorumluluğunun konuşulacağını ifade etti. 

Aybet, Türkiye ile ABD'nin Avrupa ülkelerinden gelen IŞİD savaşçılarının ülkelerine döndürülmesi konusunda fikir birliği içinde olduğunu da ifade etti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, ABD'li ile Türk yetkililerin birkaç ay önce tutuklu IŞİD savaşçılarının idaresi konusunda bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Aybet iki ülke arasında "karşılıklı anlayış olduğunu" tekrar vurgulayarak, Trump'ın o Tweet'lerden bazılarıyla ne demeye çalıştığını anlamadım" dedi. "Anladığım kadarıyla Trump da bu operasyonun 'sınırları' konusunda endişeli" diyen Aybet, "Ancak o da bu operasyonun boyutundan haberdar" ifadelerini kullandı.