Seçim 2024

Çukurova'da adaylıktan alınan Birol Büyüköztürk İYİ Parti'den istifa etti

17 Şubat 2024 21:48

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in CHP'den istifa ederek İyi Parti'den aday gösterilmesi üzerine Çukurova Belediye Belediye başkan adaylığından alınan Birol Büyüköztürk, İyi Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Büyüköztürk, "aşadığım talihsiz ve rencide edici olay ile muhatap olmamdan sonra, ben nerde olursam orada olan; benim için büyük fedakarlıklar yapan çekirdek ailem, büyük ailem ve yakın arkadaşlarımla görüşmelerim neticesi; aile ve sülale olarak bu olayı kaldırmamızın çok zor olduğu ortak görüşü ile İyi Partiden ayrılmanın gerekli ve yerinde olduğuna karar verdik" dedi. 

İyi Parti’nin kurucuları arasında yer alan ve parti tarafından Çukurova Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Birol Büyüköztürk, adaylıktan alınması üzerine partiden istifa ettiğini açıkladı.

Sosyal medyadan yaptığı açıklama yapan Büyüköztürk, adaylığın kendisinden 'rencide edici' şekilde alındığını ve ailesinin onuru için istifa ettiğini belirtti. 

Partide daha önce üstlendiği görevleri de hatırlatan Büyüköztürk'ün paylaşımı şöyle:

"Yaşadığım talihsiz ve rencide edici olay ile muhatap olmamdan sonra, ben nerde olursam orada olan; benim için büyük fedakarlıklar yapan çekirdek ailem, büyük ailem ve yakın arkadaşlarımla görüşmelerim neticesi; aile ve sülale olarak bu olayı kaldırmamızın çok zor olduğu ortak görüşü ile İyi Partiden ayrılmanın gerekli ve yerinde olduğuna karar verdik. Haydi Abla ile başlayan, Meral Akşener hareketinde Bölge Temsilcisi, Kurucular Kurulu Üyesi, İl Başkanlığı görevinde bulunduğum süreç içerisinde yaşadığım güzel anılar ve kıymetli dostluklar bende baki kalacaktır. İyi Partiye ve gönül verenlerine başarılar diliyorum... Neticede İyi Partiden ayrıldığımı siz kamuoyu ile paylaşıyor, bugüne kadar bizimle hakkaniyet içerisinde yol yürüyen tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bilinmelidir ki “Benim, Ailemin ve Sülalemin onuru” için bunu yapmak zorundayım. Allah’a emanet olun. En derin selam ve saygılarımla…"