Gündem

Cübbeli Ahmet'ten Cemal Enginyurt'a: Bundan sonra sana Güzellik Enginyurt diyeceğim

26 Ağustos 2023 22:44

Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Günaydın demeyin” sözlerine tepki gösterdiği için kendisini eleştiren Ahmet Mahmut Ünlü’ye yanıt verdi.

Ünlü, Enginyurt’un isminin Arapça olduğunu ve değiştirmesi gerektiğini söylemişti.

Enginyurt, geçtiğimiz haftalarda Meclis’te yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın “Günaydın demeyin” sözlerini eleştirmişti. Enginyurt, “Biz millet aç diyoruz sizin Diyanet İşleri Başkanı’nız ‘Günaydın demeyin’ diyor. Ne diyeceğiz ya? Bunun neyinden rahatsız oldunuz? Ben Arap mıyım ya? Ben Türk oğlu Türk’üm” demişti.

“Adını değiştir çabuk”

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, sosyal medya hesaplarından bir video yayınladı. Ünlü, Enginyurt’u hedef alarak, “Senin adın bile Arapça, adın Cemal. Cemal, güzellik demek. Ben de bundan sonra sana Güzellik Enginyurt diyeceğim. Adını değiştir çabuk” dedi.

“Arap aşığı olduğunuza göre, Türkçe konuşmayı bırakın”

Enginyurt ise X hesabından Cübbeli Ahmet’e tepki gösterdi. Enginyurt, “Arap sevicileri; Benim ismim Arapça ve "güzellik" demek. Bu durum beni zerre kadar rahatsız etmiyor. Fakat siz bu kadar Arap aşığı olduğunuza göre, Türkçe konuşmayı bırakın Arapça konuşun. Cübbeli Ahmet, haydi bir 10 dakika Arapça konuş da, senin çocuklar keyifle dinlesin. Ne dersin?” ifadelerini kullandı.

Enginyurt ayrıca, “Ha bu arada Cemal ismini büyüklerim vermiş. Ben oğluma Alptürk ismini verdim. Ve bana isim soran herkese Türk ismi öneriyorum” diye ekledi.