Gündem

Çorum'da kadın cinayeti: Yol ortasında silahla öldürülen Gülten Ataklı'nın polis eşi, Havza'da yakalandı

31 Temmuz 2023 22:29

Güncelleme: 01 Ağustos 2023 01:37

Çorum'un Sungurlu ilçesinde 37 yaşındaki Gülten Ataklı, silahla öldürülmüş olarak yol kenarında bulundu. Ataklı'nın boşanma aşamasında olduğu polis memuru eşi M.A., Samsun Havza'da yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturmayı yürüten Sungurlu İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edilen polis memuru M.A., ifade işlemleri için Çarpı Polis Merkezi'ne götürüldü. 

Sungurlu'nun Demirşeyh köyü Topaç mevkiinde yol kenarında bir kadının hareketsiz yattığı ihbarı üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri, isminin Gülten Ataklı olduğu belirlenen kadının silahla vurulduğu belirlendi. 

Jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekipleri çalışma yaptı.

Gülten Ataklı'nın polis memuru olan eşi M.A ile boşanma aşamasında olduğu ve bir süredir ayrı yaşadığı öğrenildi.

Polis, Havza'da yakalandı

Kadının yakınlarının jandarmaya verdiği ifadede, Gülten Ataklı'nın boşanma aşamasında olduğu, başka bir şehirde görevli polis memuru eşi M.A. ile çocukları ve bir yakınlarıyla pikniğe gittikleri, M.A'nın eşini ve çocuğunu yanına alarak su almak için piknik yaptıkları yerden uzaklaştığı ve geri dönmediğini belirtti.

Polis ekipleri olaydan sonra kayıplara karışan ve Samsun’da polis memuru olarak görev yaptığı belirten eşi M.A.'yı, Samsun’un Havza ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. 

Samsun Emniyet Müdürlüğü ekiplerince akşam saatlerinde Havza'da yakalanan şüpheli, soruşturmayı yürüten Sungurlu İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi. Jandarma ekiplerince Sungurlu Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen M.A, ifade işlemleri için Çarpı Polis Merkezi'ne götürüldü. Zanlının ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından gün içerisinde adliyeye sevk edileceği öğrenildi. (AA)