Spor

Comolli: Fenerbahçe ligdeki en iyi kadroya sahipti, ayrılma nedenim Ali Koç'un bana sormadan transfer yapmasıydı

Fenerbahçe'nin eski sportif direktörü Comolli ayrılık nedenlerini açıkladı

27 Şubat 2020 13:30

Fenerbahçe eski sportif direktörü Damien Comolli, Başkan Ali Koç'un kendisine ve Ersun Yanal'a sormadan transfer yapmasının ayrılık kararında etken olduğunu söyledi.

The Athletic isimli internet sitesine açıklamalar yapan Fransız futbol adamı, Fenerbahçe'nin son yıllardaki başarısız grafiğinin sebebinin kulübün içerisindeki negatif hava olduğunu savundu.

Fenerbahçe'de geçirdiği 18-19 aylık süreci birkaç cümlede özetlemenin çok zor olduğunu söyleyen Damien Comolli, "Önümde iki seçenek vardı. Ya kalıp neler olacağına bakacaktım ya da istifa edecektim. Daha önce de istifa etmek istedim ancak yönetim bunu kabul etmedi. Ancak artık dayanamıyordum" dedi.

"Bana sormadan transfer yapıldı"

ntv'nin haberine göre; kulüple ilgili tünelin ucundaki ışığı göremediğini vurgulayan Comolli, "Daha önce hayatımda yapmadığım bir şey yaptım ve tweet attım. Bu açıklamadan sonra gitmemi kabul ettiler. Başkan, benim ve hocanın bilgisi olmadan transferler yaptı. Kulübe ayırdığı zaman ve harcadığı paradan dolayı bu kararına saygı duydum. Sonuçta kendisi kulübün başkanı ve ne yapmak istiyorsa onu yapabilir. Ancak bu durum beni rahatsız etti" diye konuştu.

"En iyi kadro Fenerbahçe'nin"

Finansal olumsuzluklara rağmen iyi bir yaz transfer dönemi geçirdiklerini savunan Damien Comolli, "Bence Fenerbahçe ligdeki en iyi kadroya sahipti. Ligdeki en iyi oyuncular Fenerbahçe'deydi. Ancak bazı şeyler ters gidiyordu.

Beni istifa kararına iten de bu oldu. Kulüpte çok negatif bir hava vardı. Bu beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Kariyerimde ilk kez böyle bir şey yaşadım" ifadelerini kullandı.

"Muriqi'i Giroud' ile kıyaslıyorum"

Transferde ismi Premier League ekipleriyle de anılan Vedat Muriqi'i de öven Comolli şöyle konuştu, "Premier Lig oyuncusu olacak her özellik var. Onun gelişimi ve ilerleyişi gerçekten dikkat çekici. Ben onu her zaman Olivier Giroud'yla kıyaslıyorum. Muriç belki Manchester City ve Liverpool seviyeleri için hazır değil ama Premier Lig'in geri kalan tüm takımlarında forma giyebilir."