Gündem

Çocuğa istismar davasında sanık avukatından skandal soru: Etek boyunu sordu, mağduru kimliğini açıklamakla tehdit etti

15 Mayıs 2024 17:01

İstanbul Sultanbeyli'de 13 yaşındaki çocuğun 15 kişi tarafından tehdit ve şantajla cinsel istismara  uğramasının yankıları sürerken haberi yapan gazeteci Avşar, mahkemede sanık avukatının "etek boyu" sorusunu  avukatının mağdur çocuğu tehdit ettiğini açıkladı.

İstanbul Sultanbeyli'de 13 yaşındaki orta okul öğrencisi A.A., iki okul arkadaşının cinsel saldırısına uğradı, failler olayın videosunu çekti. Videonun yayılması ve şantaj üzerine, 15 kişi 13 yaşındaki çocuğu tehdit ederek ayrı ayrı zamanlarda istismar etti.

TIKLAYIN-Sultanbeyli'de 15 kişi "şantajla" çocuğu istismar etti

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 kişi hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "Çocuğun nitelikli cinsel istismar" suçundan dava açıldı.

İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada iki sanık beraat ederken diğer sanıklara hapis cezası verildi. Fakat İstinaf Mahkemesi dosyayı esastan bozdu. Sanıklar yeniden yargılanıyor.

Avukat savunmada etek boyunu sordu, itiraz edildi

Sultanbeyli'de 13 yaşındaki çocuğa 15 kişinin tecavüz etmesi davasında görülen duruşmada sanıklar Ali K. ve Fatih A. avukatı Gülsün Doygun, duruşmada tecavüze uğrayan çocuğa, "Etek boyunu kısaltmaması için ve daha usturuplu davranması için okuldaki hocaları tarafından uyarılıp uyarılmadığının" sorulmasını istedi. Mahkeme Başkanı soruyu uygun bulmayarak sormadı.

Çocuğun annesini hedef aldı

Duruşmaya ara verilince Avukat Gülsün Doygun ile çocuğun annesi arasında gerilim yaşandı. Avukat Gülsüm Doygun, "Kadın olup çocuğuna sahip çıksaydın, bu çocukların başı yanmazdı" diyerek istismara uğrayan çocuğun annesini hedef aldı.

Avşar açıkladı: Avukattan mağdura "kimliğini açıklarım" tehdidi

Haberi kamuoyuna duyuran gazeteci Avşar, ilerleyen saatlerde sosyal medya hesabından bir açıklama daha yaparak mahkemede çocuğu suçlayan avukatın, aynı zamanda çocuğun açık kimliğini paylaşmakla tehdit ettiğini yazdı. Çocuk ile iletişim kurduğunu belirten Avşar'ın açıklaması şöyle:

"Hep beraber 13 yaşında 15 kişinin tecavüzüne uğrayan çocuğun hikayesine ağladık. Bugün çocuğa mahkeme salonunda, etek boyunu soran avukatın cümlelerini yazdım. Az önce mağdur ile ilk kez konuştum. Duruşmada kendisini suçlayan o avukat bugün mağduru açık kimliğini kamuoyuyla paylaşacağı yönünde tehdit etmiş. Mağduru tehdit eden cümleler kuran avukat hanıma mesaj attım. Ancak buradan da sesleniyorum: Mağdurun hayatını karartırsanız bu toplumun vicdanında daha da mahkum olursunuz. Lütfen adım atarken üstünüze giydiğiniz cübbenizi unutmayın!"

Avukatın bu tutumu sosyal medyada tepki çekti, pek çok kişi avukatlık mesleğinden men edilmesi gerektiğini yazdı ve bu yönde çağrı yaptı.

Duruşmada sanık avukatının mağdur çocuğa adeta faillerin yaptığı gibi tehdit içerikli konuşması hakkında yazan avukat Feyza Altun da duruma tepki gösterdi.

Feyza Altun: Mağdur bana da tehdit edildiğini söyledi

Mağdur çocuğun kendisiyle de iletişime geçtiğini belirten Altun şunları yazdı:

"Mağdur ofisimle de iletişime geçti, isminin açıklanması ile tehdit edildiğini iletti. @seyhanavsar ile de görüştük. Aklım almıyor bizim mesleğimiz böyle bir meslek değil. Savunma /savunulma hakkı böyle bir şey değil! Bir kadın olarak sağ kalan A.A’nın yanındayım."