Dünya

Daily Mail: Coca-Cola New Jersey'deki "gizli fabrikasında" 2 milyar dolarlık saf kokain üretiyor

Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA), şirketin ithalat ve üretim rakamları hakkında net bilgi vermiyor

02 Nisan 2023 12:54

New Jersey'nin küçük bir kasabasındaki Coca-Cola için üretim yapan "gizli fabrikanın" uyuşturucu etkisiyle bilinen "koka bitkisi yaprağı" ithalatı ve kullanımı için özel izinleri bulunuyor.

Daily Mail"in haberine göre, Maywood kasabasındaki tesis, yıllık 2 milyar dolarlık saf kokain üretme kapasitesine sahip.

Koka yaprakları uyuşturucu etkisi sebebiyle tıp alanında da kullanılırken "kokainin ham maddesi" olarak biliniyor. Güney Amerika menşeili bu bitki ayrıca Coca-Cola'ya da ismini verdi.

Maywood kasabasındaki tesis, 100 yıla yakın süredir Coca-Cola üretimi için koka yapraklarını kullanıyor.

Coca-Cola için üretim yapan Stapan isminde bir kimya işletmesi, Amerika'nın Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) tarafından çıkarılan özel bir izin sayesinde Amerika'da koka yaprağı ithal edebilen ve saf kokain üretebilen tek şirket.

DEA, şirketin ithalat ve üretim rakamları hakkında açıklama yapmazken 1980'lerde fabrikanın yılda 2 milyar dolar değerinde kokain üretebileceği bildirilmişti.

Basına konuşan Maywood sakinleri, tesisin sabahın erken saatlerinde duman ve koku çıkardığını ayrıca tesisin dışında bir polis arabası beklediğini söyledi.

Coca-Cola'nın eskiden kokain içerdiği iddiaları yaygın olarak iddia biliniyor. Şirket, Coca-Cola'nın bir zamanlar kokain içerdiği iddialarını reddediyor. Fakat eski şirket çalışanlarının iddiaları doğrulayan açıklamaları mevcut.

Geçtiğimiz aylarda Twitter'ı satın alan, Tesla'nın sahibi Elon Musk, geçen sene yaptığı açıklamalarda, Coca-Cola'yı satın almayı ve içine "tekrar" kokain koymayı amaçladığını açıklamıştı.