Kültür-Sanat

Çizgileri, The New Yorker kapaklarında da yayımlanan sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu’ndan yeni sergi

Gürbüz Doğan Ekşioğlu

26 Temmuz 2022 16:44

T24 Kültür Sanat

İstanbul Gümüşsuyu’nda bulunan Brieflyart, 4 Ağustos - 18 Eylül 2022 tarihleri arasında 27 uluslararası, 44 ulusal olmak üzere toplam 71 ödül alan sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun ‘Karma’ başlıklı sergisini sanat severlerle buluşturuyor.

Sergide; eserleri dünyaca tanınan Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun yağlıboya tuval çalışmaları ve ‘Fine Art’ edisyonlu baskı işlerinin yanı sıra baskı üzerine sanatçının müdahale ettiği karışık teknik eserleriyle birlikte 30’dan fazla yapıt bulunuyor.

Gürbüz Doğan Ekşioğlu kimdir?

1979 yılında Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Grafik Sanatlar bölümünü bitirdi. 1980’de bir reklam ajansında sanat yönetmenliği yapmaya başladı. 1981 yılında mezun olduğu okul olan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde asistan olarak çalışmaya başladı. 2006 yılından itibaren Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı bölümünde öğretim üyeliği görevini sürdürüyor.

Çalışmaları 30’a yakın ülkede yayımlanmış olan sanatçının illüstrasyonları; The New Yorker dergisinde sekiz defa kapak olarak kullanıldı. Ayrıca Forbes dergisinde, New York Times Real Estate ekinin kapağında, OP-ED sayfası ve Book Review ekinde illüstrasyonlarına yer verildi.

UNICEF sanatçının iki adet çalışmasını kartpostal olarak yayımladı ve tüm dünyada 300 bin adet satışa sundu.  Uluslararası ve ulusal çok sayıda jüri üyeliği ve yayımlanmış dört kitabı bulunan, Dünya Basın Konseyi’nin amblem tasarımını da yapan Ekşioğlu, üçü yurtdışında olmak üzere 37 kişisel sergi açtı.