Kültür-Sanat

Çıplak John Cena, Ken ve Slash, dört ayaklı yıldız: Oscar ödül törenine damga vuran anlar

11 Mart 2024 08:43

Sinema dünyasında yılın en başarıları, bu yıl 96.'sı düzenlenen Oscar Ödül Töreni'nde heykelciklerini aldı. 3 saat süren ödül töreninde her sene olduğu gibi kazananların yanı sıra kazanamayanlar, sahne şovları ve sürpriz anlar konuşuldu. İşte Hollywood'un en büyük gecesinin en büyük anları. 

O sadece Ken

Barbie filmindeki "Ben Sadece Ken'im" şarkısı bir hit olduktan sonra, Oscar ödül töreninde öyle ya da böyle bir şekilde yer bulacağını biliyorduk. Ancak Ryan Gosling'in canlı performansı, beklentilerin de üstüne çıktı. 

Gosling, Oscar'a aday gösterilen şarkıyı söylemeye filmin başrolü Margot Robbie'nin arkasında, kendi koltuğunda kulağına doğru eğilerek söylemeye başladı. Robbie'nin bu sırada kendini tutamayıp güldüğü görüldü.

Tamamıyla pembe bir smokin giyen Gosling, daha sonra sahneye fırladı ve ona dans eden "başka Ken'ler" eşlik etti. Sürpriz burada bitmedi. Guns n Roses'ın efsane gitaristi Slash, sahneye çıkarak şarkıda bir gitar solosu attı. 

BBC'nin aktardığına göre Gosling ve dansçıların koreografisinin 'Diamonds Are A Girl's Best Friend'e gönderme olduğu düşünülüyor. 

Yine ve yeniden Kimmel

Talk show sunucusu Jimmy Kimmel, yine Dolby Theatre'da sahneye çıkarak dördüncü defa Oscar ödül törenini sundu. 

Kimmel, açılış konuşmasında Hollywood'da faaliyetleri aylarca durma noktasına getiren grevlere selam verdi ve anlaşmaya ulaşılmasını sağlayan oyuncu ve yazarları tebrik etti. 

"Sonuç olarak oyuncular artık yapay zekaya rol kaybetmekten korkmak zorunda değil" diyen Kimmel, "Bu anlaşma sayesinde oyuncular artık rollerini tekrar daha genç ve çekici oyunculara kaybetmekten korkmaya dönebilir" ifadelerini kullandı.

Ancak Kimmel'in her şakası tutmadı. Sunucu, Robert Downey Jr.'ın uyuşturucu kullanımı geçmişi hakkında şaka yapınca salon büyük oranda tepkisiz kaldı. Hatta Downey Jr.'ın kendisi de "Haydi artık bitir" dedi. 

İsrail-Gazze savaşı

Tören saatine doğru Hollywood'un sokaklarını İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden protestocular doldurdu. Trafiğin kitlenmesi sonucunda bazı yıldızlar törene geç kaldı. 

Billie Eilish, Mark Ruffalo ve Ramy Youssef gibi yıldızlar, törende de kırmızı rozetler takarak Gazze'de ateşkes çağrılarına destek verdi. 

Eilish ve kardeşi Finneas, Gazze'de ateşkese destek için kırmızı rozet taktı

Zone of Interest filmiyle en iyi uluslararası film dalında ödül kazanan Britanyalı yönetmen Jonathan Glazer, sahnede de Gazze'deki durumu gündeme getirdi. 

Yahudi olan Glazer, "Yahudiliğin ve Holokost'un çok sayıda masum insanın hayatını alan bir işgal için kullanılmasını reddettiğini" söyledi. Yönetmen, "İsrail'de 7 Ekim'in kurbanları da, Gazze'de devam eden saldırıların kurbanları da bu insanlıktan çıkmanın sonucu, nasıl direneceğiz" diye devam etti.

Glazer'ın filmi, bir Nazi memurunun ev hayatını konu alıyordu. 

Da'Vine Joy Randolph gözleri doldurdu

En iyi kadın yardımcı oyuncu dalında ödülü kazanan Da'Vine Joy Randolph'un duygu dolu konuşması birçok kişinin gözlerini doldurdu. 

"Kariyerimin bu olacağını düşünmüyordum" diyen Randolph, "Uzun süre boyunca farklı olmak istedim ama şimdi sadece kendim olmam gerektiğini anlıyorum. Size teşekkür ederim. Beni fark ettiğiniz için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Çıplak Cena

John Cena, ödül kazananını açıklamak için sahneye sadece terlik ve stratejik olarak yerleştirilmiş bir zarfla çıktı. 

Çıplak Cena'yı görünce salon kahkaha attı. Eski güreşçi ve oyuncu , "Erkek vücudu komik olmamalı" dedi. Kimmel buna, "Benimki öyle" yanıtını verdi. 

John Cena, ödül kazananını açıklamak için sahneye çıplak şekilde çıktı

Al Pacino ve bir garip sunum

Al Pacino'nun Oppenheimer'ın en iyi film zaferini açıklamadan önce duraksaması ve ses tonu, kafaları karıştırdı. Efsane oyuncu, en azından 2017'nin aksine bu sefer filmleri karıştırmadı. 

En iyi köpek

En iyi filme aday gösterilen Bir Düşüşün Anatomisi, sinema dünyasına dört bacaklı bir yıldız kazandırdı: Border collie Messi. Filmde köpek Snoop'u oynayan Messi, siyah bir papyon ile salın arasında yer alanlardaydı. 

Robert Downey Dr. ödül alırken, Messi patilerini kaldırarak onu kutladı.