Dünya

Cinsel saldırı suçlusu yapımcı Harvey Weinstein bu kez de Los Angeles'ta yargılanıyor

Weinstein tarafından tecavüze uğrayan bir kadın yaşadıklarını mahkemede anlattı

26 Ekim 2022 10:50

Cinsel saldırı ve taciz suçlarından yargılanan eski Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein’in davasında ifade veren bir kadın, 2013 yılında yapımcının tecavüzüne uğradığını anlattı. Kadın, yaşanan saldırıdan sonra “kendini yok etmek istediğini” söyledi.

The Guardian’da yer alan habere göre, New York’taki mahkemede cinsel saldırı suçları nedeniyle 23 yıl hapis cezası alan eski Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein’in yine cinsel saldırı ve tecavüz suçlamasıyla Los Angeles’ta görülen davası başladı. Davada Weinstein tarafından tecavüze uğrayan sekiz kadın ifade verecek.

Mahkemede ifade veren model ve oyuncu kadın, 2013 yılında Los Angeles’ta olduğu sırada Weinstein’in tecavüzüne uğradığını söyledi.

Weinstein hakkında suçlamada bulunan pek çok kadın, yapımcının kendilerini otel odasına “iş görüşmesi” olarak çağırdıktan sonra tacize uğradıklarını söylerken, ifade veren son kadın Weinstein’in gece yarısı kaldığı otel odasına geldiğini söyledi.

Kadın, Weinstein’in kaldığı odayı nereden bildiğini dahi bilmediğini söyledi. Kadın, “Aramızda bir şey olabileceğini ona düşündürtmüş olabileceğimi düşünerek kendimi suçlu hissettim” dedi.

Kadın, yaşadığı tecavüzden sonra “ölmek istediğini, aşağılanmış hissettiğini” anlattı.

Weinstein’in avukatları, yapımcının yaşadığı ilişkilerin “rızaya dayalı” olduğu iddiasını sürdürüyor.

Weinstein’in film sektöründe işlediği suçların ortaya çıkması, kadınların yaşadıklarını anlatmaya başladıkları “Me Too” hareketiyle hızlanmıştı.