Gündem

CİMER, 90 bin kamu görevlisiyle çalıştığını açıkladı; 2023'te 7 milyon 650 bin başvuru için 34 milyon işlem yaptığını duyurdu!

23 Ocak 2024 14:32

 

 

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkartılması CİMER şikâyetiyle gündeme gelen Büşra Bozkurt'un dilekçesinin sızdırıldığına yönelik iddialar üzerine açıklama yapan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, iddiaları yalanlarken, 90 bin çalışanı olan CİMER'e 2023 yılında 7 milyon 650 bin başvuru yapıldığını ve bir yıl içinde bunlara ilişkin 34 milyon işlem gerçekleştirildiğini açıkladı.

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER'e şikâyette bulundu. Büşra Bozkurt, Erol Erkan'a Merkez Bankası'nda oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini iddia etti.

Bazı sosyal medya hesaplarında Türkiye'nin gündemine oturan bu şikâyet dilekçesinin sızdırıldığına yönelik iddialar sonrasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, medyaya ulaşan dilekçenin sızdırıldığını kesin bir dille yalanladı.

Açıklamada, CİMER'in kamu kurumlarını temsilen yaklaşık 90 bin çalışanı olduğu, 2023 yılı içinde 7 milyon 650 bin başvuru yapıldığı ve bunların okunması, sevk edilmesi, cevaplandırılması kapsamında 34 milyon işlemin yapıldığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin açıklaması şu şekilde: "Başvuruyu okuyan kamu görevlilerinin sisteme girişlerinde ve başvuruya yaptığı her türlü işlemde tüm veriler kayıt altına alınmaktadır. CİMER'e yapılan istisnasız tüm başvurularda başvuru sahibinin kimlik ve iletişim bilgileri kamu görevlisinin karşısına kapalı şekilde gelmektedir. Başvuruya işlem yapılması için kişinin kimlik veya iletişim bilgilerine ihtiyaç duyulması halinde gerekçesi yazılması şartıyla, yıldızlanmış kısımları açma yetkisi her birimde görevli sayısının yüzde 10'una tanımlanmıştır. CİMER kapsamında yapılan tüm işlemlerde kişisel mahremiyete ve güvenliğe verilen önem, bu konuyla ilgili mer'i mevzuatta birçok hüküm olmasına rağmen müstakil olarak düzenlenen 3 Haziran 2022 tarihli 5690 sayılı CİMER Yönetmeliğinin birçok yerinde de vurgulanmıştır.

Büşra Bozkurt'un sızdırıldığı iddia edilen şikâyet dilekçesi 

Örneğin 'Kurum ve kuruluşların görev ve sorumluluklarını' düzenleyen 10/1(d) ve 'CİMER personelinin görev ve sorumluluklarını' düzenleyen 12/1(b) maddelerinde kişisel verilerin korunmasına ilişkin hükümlere açıkça yer verilmiştir. Son günlerde gündeme yansıyan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusu incelendiğinde, başvurunun başvuru sahibi tarafından doğrudan ilgili kurumlara yönlendirildiği, İletişim Başkanlığı personeli tarafından herhangi bir okuma, sevk ya da başkaca bir işlem yapılmadığı belirlenmiştir."

TIKLAYIN - Merkez Bankası çalışanı CİMER'e şikâyette bulundu: Hafize Gaye Erkan'ın babası tarafından işten çıkartıldım

TIKLAYIN - MB Başkanı Erkan, kendisi ve ailesi hakkındaki iddialara cevap verdi: Kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokuldu

TIKLAYIN - CİMER şikâyetiyle gündeme gelen Büşra Bozkurt konuştu: Gaye Erkan'ın babası bir çalışanı tokatladı, görüntüleri var

TIKLAYIN - MB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan iddialarla ilgili ilk kez konuştu: Benim kızım sayılır, böyle bir komploya nasıl alet oldu, şaşırdım

TIKLAYIN - Uğur Dündar, Merkez Bankası Başkanı'nı savundu: Bebeğine bakıcı tutmak yerine anne ve babası bankada bakıyor, iftira servis ediliyor!

TIKLAYIN - CİMER şikâyetiyle gündeme gelen Büşra Bozkurt konuştu: Gaye Erkan'ın babası bir çalışanı tokatladı, görüntüleri var

TIKLAYIN - Hafize Gaye Erkan'ın annesi, Merkez Bankası çalışanıyla WhatsApp yazışmalarını paylaştı!

TIKLAYIN - Kulis: Hafize Gaye Erkan yılbaşından beri ABD'de; Merkez Bankası'ndan ayrılması istenebilir