Gündem

Çilem Doğan da İstiklal Caddesi'ndeydi

"Kadın varsa özgürlük var"

Fotoğraf: Emre Orman

10 Mart 2019 14:47

Adana'da şiddet gördüğü ve fuhuşa zorlayan eşi 33 yaşındaki Hasan Karabulut'u öldürmekten 15 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra kefaletle serbest bırakılan Çilem Doğan da İstiklal Caddesi'ndeki 8 Mart yürüyüşüne katıldı.

Kadına şiddetin simge isimlerinden biri haline gelen Doğan, serbest kaldıktan sonra kadına yönelik şiddet karşıtı birçok organizasyonda yer almaya başladı.

Çilem Doğan 8 Mart sabahı adli kontrol şartı sebebiyle Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Yavuzlar Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Karakolu’nda imza attıktan sonra 09.45 uçağı ile İstanbul’a gitti. Doğan, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı’nda gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine katıldı.

Adana Havalimanı’nda İstanbul’a gitmeden hemen önce açıklamalarda bulunan Doğan, 2 yıl boyuca eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle 2015 yılında eşini öldürdüğünü, kadınların baskılara boyun eğmemesi gerektiğini söyledi.

Doğan, "Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve İstanbul’da 17’nci Feminist Gece Yürüyüşümüz var. Bu yürüyüşe katılmak için yola çıkıyorum. Kadınlar birlikte güçlü, dayanışma ile güçlü. Kadının olmadığı yerde mücadele olduğuna inanmıyorum. Kadın varsa özgürlük var" diye konuştu.