Gündem

CHP Sözcüsü Öztrak: AK Parti'nin yönettiği illerde vatandaş ‘illallah’ dedi; hedefimiz tüm büyükşehir belediyelerini kazanmak

11 Eylül 2023 18:38

MYK toplantısında yerel seçimlere odaklanıldığını ve belediyelerin hizmet politikasını gündem aldıklarını bildiren CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "AK Partili belediye başkanlarının yönettiği illerde vatandaş ‘illallah’ dedi. Biz diyoruz ki; kaynaklarını, yandaşları için değil, hemşerileri için kullanan bir belediye, çağdaş bir yerel yönetim her vatandaşın hakkıdır. Bu seçimde tüm büyükşehir belediyelerini kazanmayı hedefliyoruz. Bunu başarmak için yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı MYK’mızda gözden geçiriyoruz" dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün CHP Genel Merkezi'nde yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı ile ilgili basın açıklaması yaptı. MYK gündeminde deprem bölgesi, yerel seçimler, eğitim politikaları, enflasyon ile belediye politikalarının olduğunu söyleyen Öztrak, özellikle yerel seçimlerde belediye hizmetlerinin öncelikli olarak gündeme alındığını bildirdi.  

Öztrak, MYK toplantısıyla ilgili şunları aktardı: 

Bugün okullar açılıyor. Yeni eğitim ve öğretim yılına özellikle deprem bölgesinde, okulların fiziki durumundan, öğretmenlerin barınmasından, çevredeki asbeste kadar çözülmeyi bekleyen pek çok sorunla başlıyoruz. Tadilatlar geç başlamış. Başta kırsal kesimdekiler olmak üzere, okullarda yeni döneme doğru dürüst hazırlık yok. Yedi ay geçmiş, biz hala deprem bölgesinde su sorunu konuşuyoruz. Hükümet oralı değil.

"Deprem bölgesinde yıkılacak konut sayısı 518 bin, yapımına başlananların yarısı bile değil"

Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın Deprem Raporunda, bölgede 'acil yıkılacak, yıkık veya ağır hasarlı' konut sayısının 518 bin olduğu söyleniyor. Yani yapımına başlanan, yıkılanın yarısı bile değil. Erdoğan, 'Bir yıl içinde, altyapısıyla, sosyal ve ticari birimleriyle 319 bin konut, toplamda da 650 bin konut inşa etme' sözü vermişti. Fos çıktı.

"Çocukların rehber öğretmene ihtiyacı var"

Yeni eğitim öğretim döneminde yurdun dört yanındaki aileler, hem yapboza dönen eğitim sistemi hem de her geçen gün artan masraflar yüzünden kara kara düşünüyorlar. Araştırmalara göre; ülkemizde her üç öğrenciden biri ayda en az bir kez akran zorbalığıyla karşı karşıya kalıyor. Gerek afetten etkilenen, gerek akran zorbalığına maruz kalan çocuklarımızın rehber öğretmenlere ve psikolojik danışmanlara çok ihtiyacı var. Rehber öğretmenlerimiz de hükümetin '100 öğrencisi olan her okula, bir rehber öğretmen' sözünü tutmasını bekliyor. Sadece rehber öğretmenler değil, pek çok alanda öğretmen ihtiyacı var. Okullarda yardımcı hizmetli ve güvenlik görevlisi eksikleri var. Ama Hükümet eğitim sistemindeki sorunlara odaklanmak, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek yerine eğitim sistemini ideolojik vesayet altına almaya çabalıyor.

"OVP, 'İddiasızlıkla gerçekçiliği birbirine karıştıran' bir program" 

Geçtiğimiz hafta hükümetin önümüzdeki üç yıl için hedef ve tahminlerini içeren Orta Vadeli Program (OVP) yayınlandı. Orta Vadeli Program’la ilgili olarak ilk söylenmesi gereken; bu programın; 'İddiasızlıkla gerçekçiliği birbirine karıştıran' bir program olduğu. Programa göre; bundan 12 yıl önce millete vadettikleri, devletin Kalkınma Planına da yazdıkları, 2023’te, 2 trilyon dolar milli gelir, 25 bin dolar kişi başına gelir hedefine önümüzdeki üç yılda da ulaşılamıyor.

"Tükürdüğünü yalayarak ülke yönetilmiyor"

IMF ülke masasına gönderilen, tanışmak için çay partisine davet, hükümetin seçim sonrası IMF kapısına dayanacağını şimdiden gösteriyor. Türkiye bu kadar yalanı, dolanı, kifayetsizliği hak etmiyor. Erdoğan’ın dün darbeci, katil dedikleriyle bugün el sıkışmasına havuz medyası diplomatik başarı başlıkları atsa da tükürdüğünü yalayarak ülke yönetilmiyor.

"AK Partili belediye başkanlarının yönettiği illerde vatandaş ‘illallah’ dedi"

Son yerel seçimlerde büyük bir başarı kazandık. Ankara, Adana, Antalya, İstanbul ve Mersin başta olmak üzere CHP’li başkanlar tarafından yönetilen belediyelerde sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerini verdik. AK Partili belediye başkanlarının yönettiği illerde ise vatandaş ‘illallah’ dedi. Pandemide, afetlerde bu belediyeler ne yaptı? Bunların millete hizmet etme derdi yok. Biz diyoruz ki; kaynaklarını, yandaşları için değil, hemşerileri için kullanan bir belediye, çağdaş bir yerel yönetim her vatandaşın hakkıdır. Bu seçimde tüm büyükşehir belediyelerini kazanmayı hedefliyoruz. Bunu başarmak için yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı MYK’mızda gözden geçiriyoruz."