Gündem

CHP: Özgür Özel'e şehidimizin cenazesinde provokasyon girişimi kurgulandı; tepkilerin muhatapları şehitlerimize “kelle” diyenler olmalıdır

"Cumhurbaşkanı şehidimizin tabutuna elini koyup elinde mikrofonla siyaset yapıyor ve bir sonraki terör olayına kadar konu kapanıyor. Biz artık burada yokuz! Bugün şehit varsa sorumluluk bu ülkeyi 21 yıldır yönetenlerdedir"

24 Aralık 2023 22:39

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’da şehit Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın cenaze töreninde bir grup tarafından protesto edildi. Özel, alandan Vali Enver Ünlü'nün makam aracı ile uzaklaştırılırken, kalabalık "Özel dışarı" sloganları attı.

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 12 asker le şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın cenazesi Saruhan Bey Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Törene katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, camiye girerken protesto edildi. Cenazeye katılan bazı kişilerin yuhaladığı Özgür Özel, korumalar ve güvenlik eşliğinde caminin bahçesine girdi. 

Özgür Özel cenazenin ardından alandan çıkarken vatandaşlardan bazıları "dışarı" diye bağırdı. 

Özel, Vali Enver Ünlü'nün makam aracına binerek alandan ayrıldı.

Özgür Özel ile Vali Ünlü'nün bulunduğu makam aracını yumruklayan kişilere, çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin ise X hesabından yaptığı açıklamada, bunun bir provokasyon girişimi olduğunu söyleyerek, "Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'e Manisa’da, şehidimizin cenazesinde kurgulanmaya çalışılan provokasyon girişimini şiddetle kınıyorum! Sıvası dökülmüş evlerin, ayakkabısı delik babaların, yüreğini acıyla döven anaların ağıtları ile bir memleketi ayakta tutanlar, saraylarında saltanat sürenleri yüceltmek için fidan gibi evlatlarını toprağa vermek istemediler. Unutulmasın ki evlat kendinin olmayınca acıyı yoksula reva görenlerden olmayacak, cenaze, kendi evinden çıkmayınca helva tatlı gelenlerin yanında sıralanmayacağız" dedi. 

Aytekin, "Bir önceki İçişleri bakanının dağlarda parmak sayısı kadar terörist kaldı demesine rağmen, iki günde 12 aslan parçasını şehit veriyorsak, karda boranda askerlerimizi pusuya düşürenleri ortadan kaldırmayan siyasete de lanet olsun diyorum! Şehitlerimize yapılan son görevi provoke etmek isteyenler bilmeli ki, 21 yıldır iktidarı yönetenler hesap vermeli ve Türk milletinin Gazi Meclisteki temsilcilerine her şeyi tüm çıplaklığıyla anlatmalıdır ifadelerini kullandı. 

Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ise şöyle dedi:

"Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'e Manisa’da, şehidimizin cenazesinde kurgulanmaya çalışılan provokasyon girişimini kınıyorum! Bu tepkilerin muhatapları '3-5 Mehmet öldü diye Meclis toplanmaz' diyenler ve şehitlerimize 'kelle”'diyenler olmalıdır. Şehit veriyoruz, badanasız, boyasız, briket evlere koca koca bayraklar asıyoruz sonra Meclis'te bildiri yayınlıyoruz! Cumhurbaşkanı da şehidimizin tabutuna elini koyup elinde mikrofonla siyaset yapıyor ve bir sonraki terör olayına kadar konu kapanıyor. Biz artık burada yokuz! Bugün şehit varsa sorumluluk bu ülkeyi 21 yıldır yönetenlerdedir. Sorgulayacağız."