Seçim 2024

CHP'nin seçim sistemi test edildi: "Sorunsuz hazırız!"

14 Mart 2024 19:21

2019’da İYİ Parti’ye bırakılan yedi kent dışında tüm seçim çevrelerinde sandık görevlilerini YSK’ye bildiren CHP, 13 Mart akşamı test edilen seçim sisteminin sorunsuz çalıştığını bildirdi. Parti kurmayları, “Türkiye ittifakı” söyleminin sahada karşılık bulduğunu kaydederek, “Her partinin seçmeninden oy olacağız. Balıkesir, Bursa ve Manisa’da iddialıyız. Malatya’da sürpriz olacağını düşünüyoruz” dedi.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in A Takımı, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’ne sayılı günler kala, “Kampanya” gündemiyle toplandı. Toplantıda, sandık güvenliği çalışmaları da masaya yatırıldı.

Sahada olan MYK üyelerinin online katıldığı toplantıda miting programı, sahadan gelen talepler ve anketler ele alındı. Toplantıda öte yandan kamuoyuna, “Para sayma görüntüleri” olarak yansıyan görüntülere yönelik tartışmalar da değerlendirildi.

2019’da İYİ Parti ile ittifak yapılan yedi kent dışındaki tüm seçim çevrelerinde sandıklarda görev alacak isimlerin YSK’ye bildirildiği öğrenildi. CHP’li kurmaylar, her sandık için müşahit, okul sorumlusu ve kat sorumlusu ayarlandığını da ifade etti. CHP’nin seçim sisteminin de 13 Mart akşamı bir saat boyunca test edildiği aktarıldı. Sistemin, herhangi bir sorun olmadan işlediği belirtildi.

CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda, seçim kampanyasının seçmende yarattığı etki de konuşuldu. CHP Lider Özel’in, “Türkiye ittifakı” söylemenin sahada karşılık bulduğunu kaydeden parti kurmayları, “Kritik” olarak değerlendirdikleri seçim çevrelerinden gelen anketleri de inceledi. Her partinin seçmeninden oy alabileceklerini ifade eden CHP kaynakları, “Balıkesir, Bursa, Manisa, Kırıkkale gibi yerlerde iddialıyız. Malatya’da sürpriz olacağını düşünüyoruz” dedi.

Mansur Yavaş’ın yarışı açık ara önde götürdüğü Ankara’da ise CHP’nin yeni bir anket daha yaptırmayacağı öne sürüldü. Parti yetkilileri, “Ankara’yı rekor oyla bir kez daha alacağız” değerlendirmesinde bulundu.

İmamoğlu oyları birleştirecek

DEM Parti’nin İstanbul’da aday çıkartmasının etkisine yönelik değerlendirmelerde de bulunan CHP yetkilileri, şu ifadeleri kullandı:

“Aday çıkartmak her partinin demokratik hakkıdır ve biz de buna saygı duyarız. DEM Parti de kendi adayını çıkarttı. Diğer partilere nasıl saygı duyuyorsak, DEM Parti’ye de öyle saygı duyuyoruz. Ancak biz sadece DEM seçmeninin değil, AKP, MHP ve diğer tüm partilerin seçmenlerinin de oyunu alabileceğimizi düşünüyoruz. Ekrem Başkan’ın da bu açıdan seçmenleri sandıkta birleştireceğine inanıyoruz. Her parti zaten kendi oyunu alsa, seçim yapmanın bir anlamı olmazdı. CHP’nin adayları her partiden oy alma potansiyeline sahip adaylar.”

Miting programı

CHP Lideri, 15 Mart Cuma günü Eskişehir, Isparta ve Burdur’da olacak. Özel 16 Mart Cumartesi günü Antalya’ya, 17 Mart Pazar günü ise Adana’ya gidecek.