Seçim 2024

CHP'nin kazandığı Kayseri Pınarbaşı'na kayyım atandı

08 Nisan 2024 13:16

CHP'nin önde tamamladığı ancak seçimlerin iptal edildiği Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine kayyım atandı. 2 Haziran'daki tekrar seçimine kadar belediyeyi vali yardımcısı yönetecek.

31 Mart tarihinde Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin, Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilerek 2 Haziran tarihinde yenilenmesine kadar verilmesinin ardından Pınarbaşı Belediye Başkanlığı'na seçimlere kadar Vali Yardımcısı Ömer Tekeş atandı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Pınarbaşı Belediye Başkanlığı'na, seçimlerin yenileneceği tarih olan 2 Haziran 2024 tarihine kadar valilik makamının oluru ile Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş görevlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Pınarbaşı ilçesinde CHP'li aday Deniz Yağan, 5 bin 82 oy, MHP'li aday Menduh Uzunluoğlu 4 bin 758 oy aldı. Resmi olmayan sonuçların ardından MHP, 'mühürsüz pusula' gerekçesiyle seçimin iptali için İlçe Seçim Kurulu'na başvurmuştu. Kurul, 6 evet, 1 ret oyu ile seçimin yenilenmesine karar vermişti. 

TIKLAYIN | AKP-MHP itiraz etti, CHP'nin yıllar sonra kazandığı Kayseri Pınarbaşı'ndaki seçim iptal edildi

TIKLAYIN | CHP'nin, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde seçimlerin tekrarlanması kararına itirazı reddedildi