Seçim 2024

CHP'nin adayı Hüseyin Can Güner, projelerini anlattı: Çankaya’ya kale gözüyle bakmıyoruz

"Beş yılda 10 kreş yapmayı vaat ediyoruz. Gece kreşleri projesiyle de kadınların işgücüne katılımını ve istihdamını artıracağız. Halkın sağlıklı ve ucuz yemek hakkını gözeteceğiz”

19 Mart 2024 22:04

T24 Ankara

CHP’nin Çankaya Belediye Başkan adayı Hüseyin Can Güner, Çankaya ilçesinin Ankara’nın başkenti olduğunu belirterek, “Çankaya’ya CHP’nin kalesi olarak bakmıyoruz, bunun yerine Çankaya’ya vizyon belediyeciliğiyle ne katabiliriz düşüncesiyle hareket ediyoruz” dedi. Çankaya için plan ve projelerini anlatan Güner, önceliklerinin kent lokantaları, kreşler ve kültür-sanat olduğunu, emekliler için de sosyal etkinliklerin bulunacağı "Emekli Kampüsü" kurulacağını açıkladı. 

Düzenlenen iftar yemeğiyle basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP'nin Ankara'da Çankaya Belediye Başkan adayı olan Hüseyin Can Güner, Çankaya’daki temel gerçekliğin son 20 yılda süregelen ve son 5 yılda yoğun hissedilen ekonomik tahribat olduğunu söyledi. Güner, bu ekonomik tahribatın yurttaşların yaşam kalitesinde “geriye gidiş” yarattığını belirterek, “Yurttaşların yaşam kalitesindeki düşüşün sorumlusu biz yerel yönetimler değiliz ama bu konuda üzerimize düşeni yapacağız” dedi. Çankaya için plan ve projelerini anlatan Güner, önceliklerinin kent lokantaları, kreşler, kültür sanat ve kent yaşamının canlandırılması olduğunu ifade etti.

Güner, gazetecilerle iftar programında buluştu

Güner, Çankaya’nın şehir dokusunda bir “cansızlık” olduğunu belirterek “Çankaya’nın eski canlılığını kaybetmesi konusunda yerel yönetim suçlamasında bulunmuyorum. Ülkenin genel ekonomik durumundan kaynaklı bir cansızlık söz konusu” dedi. Çankaya’ya canlılığını kültür ve sanatla kazandıracağını söyleyen Güner, “Sokakları sadece çevre düzenlemesiyle değil kültür ve sanat etkinlikleriyle canlandıracağız” diye konuştu. Güner, sanatçılarla görüşmeler yaptığını belirterek, “Her ay farklı bir konuda olmak üzere 12 ay sürecek bir kent festivali tahayyül ediyoruz. Bununla ilgili çok sayıda sanatçıyla görüştük yani biz sadece seçime yönelik değil 1 Nisan’da yapacaklarımıza yönelik çalışıyoruz” dedi.

“Gece kreşleriyle kadınların işgücüne katılımı artırılacak”

Belediye başkanı olması durumda önceliklerinden birinin kreş açmak olduğunu belirten Güner, mevcut kreş sayısı 15 olan Çankaya’da beş yılda 10 kreş daha açmayı hedeflediğini söyledi. Gece kreşleri projesiyle de kadınların işgücüne katılımını ve istihdamını artıracaklarını belirtti.

“Halkın sağlıklı ve ucuz yemek hakkını gözeteceğiz”

Güner, Çankaya’da kent lokantaları açarak haklın sağlıklı ve ucuz yemeğe ulaşacağını söyledi. Kent lokantalarının Cebeci’den başlayarak yaygınlaştırılacağını belirterek, “Halkın sağlıklı ve ucuz yemek hakkı var. Kent lokantalarıyla bu hakkı gözeteceğiz” dedi.

“Beş yılda en az üç öğrenci yurdu açacağız”

Güner, Çankaya’da yaklaşık 300 bin öğrencinin yaşadığını hatırlatarak, “Çankaya’da gençlerin daha aktif olduğu bir dönemi hedefliyoruz. Önümüzdeki beş yılda üç tane öğrenci yurdu açacağız. Bu beş yıl için biraz zor gözükse de illa bina inşa ederek değil, gerekirse kiralama gibi yöntemlerle en az üç yurt açacağız” diye konuştu. Güner, öğrenci yurtlarının binadan ibaret olmayacağını ve birer yaşam alanı olacağını söyledi.

Güner, öğrenci yurtları dışında barınma sorunuyla ilgili projeler üretebileceklerini belirterek, “Barınma sorununu ilçe belediyesi olarak tamamen çözmemiz mümkün değil ama vatandaşlarımızla dayanışarak bu sorunu azaltabiliriz” dedi.

“Emekliler Kampüsü” ile Yaşlı Bakım Merkezi açılacak

Emeklilerin zorlaşan ekonomik koşullar karşısında büyük bir geçim sıkıntısı içinde olduğunu belirten Güner, “Bize en çok dert yanan kesim emekliler ve biz onlar için “Emekliler Kampüsü” açarak sosyalleşebileceği alanlar oluşturacağız. Bunların içinde yaşlılarımızın keyifli vakit geçireceği kulüpler ve hobi bahçeleri bulunacak” dedi.

Güner, emekliler için bir diğer projelerinin “Yaşlı Bakım Merkezi” olduğunu söyledi. Ankara’da evde bakım hizmetinin bulunduğunu hatırlatan Güner, emekliler için sosyal etkinliklerin bulunacağı bakım merkezleri kurulacağını belirtti.

Güner, Çankaya’daki parkları vatandaşların sosyalleşebileceği alanlara dönüştüreceğini söyledi. Çankaya’da bir kent planlama ajansı kuracağını belirten Güner, “Kent planlama ajansları sıradan ilçeler için gerekli değil ama Çankaya sıradan bir kent değil” dedi.

Çankaya’da vatandaşların genç bir aday olarak kendisinden beklentisinin yüksek olduğunu söyleyen Güner, “Çankaya’da yurttaşlarımızın isteklerini ve az da olsa şikayetlerini gidermeyi düşünüyoruz” dedi.