Gündem

CHP Milletvekili Servet Mullaoğlu: Görüşmede ne bizden teklif gitti ne de Gökhan Zan’ın talebi oldu, başka bir görüşme olduysa bilemem

"Görüşmede sadece fikir alışverişi yapıldı"

22 Mart 2024 14:58

TİP tarafından adaylığı geri çekilen Gökhan Zan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile yapılan görüşmede kendisine Defne ya da Arsuz’un teklif edildiği açıklamasına ilişkin T24’e konuşan CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, “Toplantıda ne böyle bir teklif oldu ne de Gökhan Zan’ın böyle bir talebi oldu. Görüşmede sadece fikir alışverişinde bulunuldu. Bu görüşmeden başka bir görüşme yapıldıysa bilemem” dedi.

“Bana Defne ya da Arsuz teklif edildi”

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekmesine ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Katıldığı bir canlı yayında açıklama yapan Gökhan Zan, "Sayın Özgür Özel'in hakkımda söyledikleri tamamen yalan ve asılsızdır. Sayın Ali Mahir Başarır'ın evinde Ankara Çankaya'da Hatay CHP Milletvekili Sayın Servet Mullaoğlu ile birlikte bir görüşme sağladık. Görüşmenin içeriğinde Ali Mahir Başarır bana 'İlçelerden Defne ya da Arsuz'dan birini sana verelim. Lütfü'nün boşluğunu seninle dolduralım' dedi. Ben asla onunla birlikte yürümeyeceğimi söyledim" ifadelerini kullandı.

“Hep bizdeki belediyeleri istedi”

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gökhan Zan’la ilgili iddialara şaşırmadığını söyledi. 

Zan’ın TİP’ten aday gösterilmeden önce CHP ile görüşmesine dair konuşan Özel “Hatay Büyükşehir’i istedi. Ama dedi ki ‘Büyükşehir olmazsa Defne’yi verin, ben Lütfü Başkan’la uyumlu çalışırım.’ Defne’nin olmayacağını anlayınca Arsuz’u istedi. Hep bizdeki belediyeleri istedi” dedi.

“Görüşmede ne talep ne teklif oldu”

Konuyla ilgili T24’e konuşan CHP Hatay milletvekili Servet Mullaoğlu, görüşmede herhangi bir teklifin olmadığını, sadece fikir alışverişi yapıldığını söyledi. Mullaoğlu, “Görüşmede ne biz ilçeleri teklif ettik ne de Gökhan Zan’ın böyle bir talebi oldu. Sadece Hatay’da ve ifade edilen ilçelerde hangi senaryoda neler yapılabileceğine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Gökhan Zan da Lütfü Savaş aday olmadığı taktirde diğer ilçeler için çalışabileceğini söyledi. Görüşmede talep ya da istek olmadı. Ama benim olduğum görüşmenin dışında bir görüşme yapıldıysa bilemem” dedi.