Gündem

CHP'li yönetici, Kılıçdaroğlu'nun "geçmişi temiz" ifadesine açıklık getirdi: "İmamoğlu'nun adaylığına karşı olduğunu anlattı o konuşmada"

28 Temmuz 2023 11:25

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanları toplantısında söylediği iddia edilen, "Ömrümün sonuna kadar genel başkanlık yapmak istemiyorum. Partinin ilkelerine bağlı, geçmişi temiz biri çıksa hemen bırakırım" sözü hakkında bir yöneticiyle olan görüşmesini köşesine taşıdı. CHP'li yönetici,  Kılıçdaroğlu'nun, "İmamoğlu'nun adaylığına karşı olduğunu, partiyi ona emanet etmenin doğru olmayacağını anlattığını" söyledi. 

Kılıçdaroğlu'nun ne dediğinden çok ne demek istediğine dair konuşmalar yapıldığını belirten Erkin, CHP'li yöneticinin şu sözlerini aktardı:

“Kemal Bey, Atatürk, İnönü, Ecevit, Baykal gibi liderler üzerinden bu değerlendirmeyi yaptı. Partinin ilkeleri/liderleri üzerinden yapılan bir tespit ve dünyadaki değişimi anlayan isimlerin CHP'yi yönetmesi vurgusu. Yoksa ismi kurultayda adaylık için geçenlerin geçmişiyle ilgili bir açıklama değildi. Ki Kılıçdaroğlu'nun söylemediği cümleler de zaman zaman medyaya yanlış biçimde sızdırılıyor.

Tanıdığımız Kemal Bey her cümlesini tartarak ve içinde mesajlar barındırarak kurar. Ekrem İmamoğlu'nun adaylığına karşı olduğunu, partiyi ona emanet etmenin doğru olmayacağını anlattı o konuşmasında. Burada altını çizelim: ‘Geçmişi temiz' ifadesini ‘geçmişindeki CHP'lilik' üzerinden okumakta fayda var.”