Seçim 2024

CHP’li Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin: Borç beni korkutuyor

“Mamak’ın en acı sorunu kentsel dönüşüm"

16 Şubat 2024 14:09

T24 Ankara Bürosu

CHP’nin Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin, Mamak Belediyesinin yaklaşık 25 yıldır AKP yönetiminde olduğunu vurgulayarak “Borç beni korkutuyor ama ben düzenli çalışmayla bu sorunun halledilebileceğini düşünüyorum” dedi. Kahvaltı etkinliğiyle basın mensuplarıyla bir araya gelip soruları yanıtlayan Şahin, “Belediye çalışanlarını siyasi görüşlerine göre değil liyakate göre belirleyeceğiz. Siyasi görüşü bize uymuyor diye kimseyi işten çıkarmayacağız” diye konuştu. Şahin, belediye başkanı olması durumunda “sosyal belediyecilik” anlayışıyla hareket edeceğini ifade ederek “Şeffaf bir belediye olacağız. İhaleler halka ve basına açık olacak” dedi.

“Melih Gökçek hayvanat bahçesinin canlısını yok etti, maketini getirdi”

Mamak’ hayvanat bahçesinin bulunmamasının ve hayvan ıslah tesislerinin eksik olmasının büyük problem olduğunu söyleyen Şahin, “Melih Gökçek hayvan barınağını yok etti. Canlısını yok etti, maketini getirdi. Melih Bey’in yanlış yatırımlarından biridir. Mansur başkanımız konuyla yakından ilgileniyor” dedi.

Şahin, Mamak’ın en büyük sorununun kentsel dönüşüm projeleri olduğunu vurgulayarak “Mamak’ın en acı sorunu kentsel dönüşüm. Doğru bir adımdı ama uygulamada hata vardı. 14 mahallede uygulandı. Buralarda bulunan gecekonduları yıktılar. Uygulamada hata yaptılar” dedi. Kendisinin kentsel dönüşümle ilgili projelerini ise şöyle aktardı:

“14 mahallenin hepsini yıkmak doğru bir uygulama değil. Biz kentsel dönüşüm için alanı dörde böleceğiz ve insanların konutlara erişimini sağlamak için uygun fiyatlı konut projelerini teşvik edeceğiz. Afet riski taşıyan binaları tahliye etmek ve yıkmak üzere gerekli desteği sağlaması için Büyükşehir Belediyesinden talepte bulunacağız.”

Şahin, sokak hayvanlarıyla ilgili parti ayırt etmeksizin bütün belediyelerin çaba gösterdiğini belirterek “Türkiye’ye örnek bir hayvan barınağı kuracağım. Belki vardır, bilmiyorum. Büyük ve hayvanlara rahat bir ortam sağlayacak bir hayvan barınağı ve ıslah tesisi kuracağım. Evcil hayvanları vefat eden vatandaşlar için hayvan mezarlığı da kuracağım” diye konuştu.

Mamak’ta trafik ve ulaşım sorununun yoğun olduğunu vurgulayan Şahin, “Dikimevi’nden Natavega’ya metro yapılmak isteniyordu ancak meclis çoğunluğu sağlanamıyordu. Belediye Başkanı olursam kabul edeceğim. Banliyö demiryolu hattının Metro ve Ankaray sistemine bağlanarak ücretsiz transferlerin sağlanması için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile gerekli çalışmaları yürüteceğiz” dedi.

Kahvaltı masasında basın mensuplarıyla oturan Şahin, “Masada protokolle oturmak istemiyorum, birlikte olalım” dedi. Şahin, açıklamasının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.