Politika

CHP'li Erhan Adem: Et ve Süt Kurumu, 890 milyon TL kredi ile borçlanarak battı

29 Aralık 2023 19:58

CHP MYK Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Et ve Süt Kurumu’nda yapılan incelemeler sonucunda, kurumun 890 milyon TL bankalara kredi borcunun olduğu hesaplanmış… Cumhurbaşkanlığı’nın verdiği talimatları öz kaynak sermayeleri ile yerine getiremeyen kurum, banka kredilerine başvurmuş; bunun sonucunda 890 milyon TL kredi ile borçlanarak batmıştır” dedi.

Anka'nın aktardığına göre Adem, Et ve Süt Kurumu’nun zarar etmesi ile ilgili açıklama yaptı. Adem, şunları söyledi:

“Et ve Süt Kurumu’nda yapılan incelemeler sonucunda, kurumun 890 milyon TL bankalara kredi borcunun olduğu hesaplanmış. Maalesef kurum, batma noktasında. Cumhurbaşkanlığı’nın verdiği talimatları öz kaynak sermayeleri ile yerine getiremeyen kurum, banka kredilerine başvurmuş; bunun sonucunda 890 milyon TL kredi ile borçlanarak batmıştır.

"Uyguladığınız tarım politikaları çiftçileri batırdı"

Bugün, normal şartlarda Et ve Süt Kurumu; Türkiye’deki hayvancılığın üst seviyeye gelmesi, verimli et üretimi; et ve et ürünlerinde, süt ve süt ürünlerinde mutlaka verimliliği esas alan, çiftçilerin de para kazanmasına destek olması gerekirken bugün uygulanan politikalarla batırılmıştır. Asıl görevini yerine getirememiştir. Uyguladığınız tarım politikaları hem bitkisel hem hayvansal; maalesef çiftçileri batırmıştır. Böylelikle kurumlar da batmıştır.”