Politika

CHP'li Engin Özkoç: Tüm bu yaşananlara rağmen neden hâlâ iktidara oy veriliyor, bunun muhakemesi yapılıyor

08 Ağustos 2023 09:58

Eray Görgülü

CHP Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç, seçim sonrasında yaşananlarla ilgili, "Büyük hayal kırıklığı var. Bunca ekonomik krize, soruna ve yaşananlara rağmen hâlâ bu iktidara nasıl oy veriliyor, bunun muhakemesi yapılıyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında yerel seçimlere yönelik ittifak tartışmaları sürerken CHP'li Özkoç, yüzde 50+1 sisteminin partileri ittifaka zorladığını ve bu durumun yerel seçimlere de etki ettiğini söyledi. Bu durumun kamplaşmaya sebep olduğunu kaydeden Özkoç, şöyle konuştu:

"Kimseyle bir araya gelmeyiz gibi sözümüz yok"

ttifakla ilgili kimseyle görüşmeyiz, kimseyle bir araya gelmeyiz gibi bir sözümüz yok. Nerede ve nasıl gerekliyse görüşürüz, değerlendiririz. Yüzde 25+1 oyumuz var. Yüzde 50+1 olması için 26 daha gerekiyor. Aslında bu büyük bir projenin parçası. Bu proje Türkiye'ye dayatıldı. Kimileri buna Büyük Ortadoğu Projesi diyor. Ama Türkiye'ye istikrar getirmiyor.

Seçim sonrasında muhalif kesimlerde büyük hayal kırıklığı yaşandığını da belirten Özkoç, "Tabii bunca ekonomik krize ve soruna ve yaşananlara rağmen, hâlâ bu iktidara nasıl oy veriliyor bunun muhakemesi yapılıyor" dedi.

"Her ile bir milletvekili görevlendirilecek"

Örgütle ilgili çalışmalara yönelik de bilgi veren Özkoç, şunları söyledi:

"Aralarında eski ve yeni milletvekillerinin bulunduğu 30 arkadaşımızı 78 ilde denetimle görevlendirdik. Tüm il ve ilçeler gezildi, örgütün görüşleri alındı. Tüzük ilgili bütün il ve ilçelerin önerileri alındı ve Genel Merkez'de sisteme yüklendi. Şu anda MYK üyeleri de görüyor genel başkan da görüyor.

Üç büyük il İstanbul, İzmir ve Ankara kaldı. Onları da yakında tamamlayacağız. Genel Merkezde Örgütlerden sorumlu danışmanlık birimi de oluşturduk. Her gün bir milletvekili arkadaşımız burada nöbet tutuyor. İllerden ve ilçelerden gelen sıkıntıları dinliyoruz, çözüyoruz. Mevcut vekillerden her ile bir sorumlu atayacağız.

Her ay en azından bir ili ziyaret edip oradaki sorunları bize aktaracaklar, eksiklikleri bize bildirecekler. Görevlendirme için grup başkanlığına bildirdik bu hafta içerisinde görevlendirmeyi yapacağız. Seçime yönelik hazırlıklar yapılıyor mu örgüt çalışıyor mu bunların bilgisi bize verilecek.
"