Politika

CHP'li Demir, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenleri soru önergesine gelen yanıtı yorumladı: Söz verilen norm düzenlemesi ve atama rafa kalktı

Fotoğraf: Anka

17 Ekim 2023 18:00

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR) öğretmenlerine verilen norm düzenlemesi ve atama vaadiyle ilgili soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in verdiği yanıtı eleştirdi. Demir, “Bakandan gelen yanıt, sorularımızın karşılığı değil. Gelen yanıtta sadece atama yönetmeliklerine atıf yapılarak geçmiş dönem yapılan atamaların sayısı açıklanmış. Görünen o ki söz verilen norm düzenlemesi ve atama rafa kalkmış durumda. Hem öğretmenlerimizi hem de okullarında PDR öğretmenlerine ulaşamayan küçüklerimize verilen sözler tutulmalı ve gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Çocuklar ve gençler arasında son yıllarda artan psikolojik sorunlar göz önüne alındığında psikolojik danışman/rehber öğretmen kadrolarının ne kadar önemli olduğu açıktır. Biz verilen sözün sonuna kadar takipçisi olacağız ve her platformda hatırlatacağız” dedi.

Anka'nın aktardığına göre CHP Ankara Milletvekili Demir, PDR öğretmenlerine iktidar tarafından söz verilmesine karşın norm düzenlemesi ve ataması yapılmamasını TBMM gündemine taşıdı. Demir’in konuyla ilgili verdiği yazılı soru önergesini Bakan Tekin yanıtladı. Tekin’in verdiği yanıtı eleştiren Demir, Tekin’in verdiği yanıtın yönelttikleri soruların karşılığı olmadığını söyledi.

Demir, Bakan Tekin’in yanıtıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Görünen o ki söz verilen norm düzenlemesi ve atama rafa kalkmış"

“Bakandan gelen yanıt sorularımızın karşılığı değil. Gelen yanıtta sadece atama yönetmeliklerine atıf yapılarak geçmiş dönem yapılan atamaların sayısı açıklanmış. Görünen o ki söz verilen norm düzenlemesi ve atama rafa kalkmış durumda. Önceki Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından ‘Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, türü ne olursa olsun 100 öğrencisi olan her okulda bir rehber öğretmen olması zorunlu olacak’ sözü yerine getirilmedi. Ancak bu açıklamaların üzerinden aylar geçmesine rağmen bu konuda herhangi bir adım atılmamış, verilen sözler unutulmuş ve tutulmamıştır. Biz, ‘devamlılık ilkesi’ gereğince o sözü, yeni Bakan Tekin’e hatırlattık ve sorduk: Verilen söz yerine getirilerek 100 öğrencisi olan her okulda bir rehber öğretmen ataması gerçekleştirilecek mi?

"Verilen sözün sonuna kadar takipçisi olacağız"

Kamu hizmetleri, tatmininde kamu yararı bulunan genel ve ortak gereksinimleri karşılamaya yönelik hizmetler olduğundan, bu hizmetlerin sürekli ve düzenli bir biçimde görülmesi gerekir. Bu sebeple hem öğretmenlerimizi hem de okullarında PDR öğretmenlerine ulaşamayan küçüklerimize verilen sözler tutulmalı ve gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Çocuklar ve gençler arasında son yıllarda artan psikolojik sorunlar göz önüne alındığında psikolojik danışman/rehber öğretmen kadrolarının ne kadar önemli olduğu açıktır. Biz verilen sözün sonuna kadar takipçisi olacağız ve her platformda hatırlatacağız.”