Ekonomi

CHP'li Başevirgen: Sadece menemen yeseler 4 bin lira!

"Gelirleri eriyor ve hızla yoksullaşıyorlar"

06 Mart 2024 07:21

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, emeklilerin yüksek enflasyon ve artan hayat maliyeti karşısındaki zorluklarına, "Ramazan ayı boyunca iftar ve sahurda sadece menemen yeseler aylık maliyeti 4 bin liraya yakın" diyerek dikkat çekti.

Gelirleri eriyor ve yoksullaşıyorlar

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, yüksek enflasyonun emekliler üzerindeki etkisine dair endişelerini dile getirdiği bir yazılı açıklama yaptı. Başevirgen, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "emekliler yılı" ilan edilen 2024'te, ekonomik krizden en çok etkilenen kesimin emekliler olduğunu belirtti. Enflasyonun artmasıyla birlikte emeklilerin gelirlerinin eridiğini ve yoksullaşmanın arttığını ifade etti.

Emekli, Ramazan'da ne yapacak?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla, emeklilerin iftar ve sahurda sofralarına ne koyacaklarını düşündüklerini kaydeden Başevirgen, 2021 Eylül'ünde 100 lira olan bir gıda sepetinin 2024 Şubat'ında 755 liraya çıktığını belirtti. Özellikle Ramazan ayında tüketilen temel gıda maddelerinin fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Başevirgen, emeklilerin sadece menemen yemeleri durumunda aylık maliyetin 4 bin liraya yaklaştığını vurguladı. Ayrıca, "Kırmızı ete yanaşamayanlar ise iftarda tavuk sote yemek istese bu kez de en az 210 lira harcamak durumundalar" dedi.