Gündem

CHP'li Ağbaba'dan Erdoğan'a 'Sisi ile ilgili paylaşımlarını silme' tavsiyesi: Millet yanlış anlar, "ne kadar çarkçı bir liderimiz var" derler

"4 parmaktan 3’ü gitti; Rabia’dan geriye 'R' kaldı"

22 Kasım 2022 21:33

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Katar'da selamlaştığı; daha önce "tiran", "katil", ve "darbeci" gibi ithamlarda bulunduğu Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile ilgili paylaşımları silme tavsiyesinde bulundu. Ağbaba, “Millet yanlış anlar, ‘ne kadar çarkçı bir liderimiz var’ derler” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte "darbeci, zalim, katil ve firavun" diye seslendiği Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesine tepkiler devam ediyor. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya hesabından Erdoğan'ın geçmişte Sisi ile ilgili yaptığı paylaşımları hatırlattı. Erdoğan'a paylaşımlarını silme tavsiyesinde bulunan Ağbaba, “Millet yanlış anlar, ‘ne kadar çarkçı bir liderimiz var' derler” dedi. 

"4 parmaktan 3’ü gitti; Rabia’dan geriye 'R' kaldı"

Erdoğan'ın masasındaki ve şehirlerdeki Rabia heykellerinin ne olacağını da soran Ağbaba, “Acaba kaldırıp çöpe mi attılar? Malum 4 parmaktan 3'ü gitti. Rabia'dan geriye ‘R' kaldı. Erdoğan’a güvenip bebeklerine ‘Rabia' ismini koyan ailelerin durumu ise çok daha vahim” ifadelerini kullandı.