Gündem

CHP'li Erdan Kılıç sitem etti: MEB ilkokul çocuklarına parayla çorba satacak!

MEB, “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” uygulamasını duyurmuştu; bir tas çorba 25 TL imiş

07 Mart 2024 13:31

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı'nca ilkokul çocukları için başlattığı “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” uygulamasının ayrıntılarını duyurdu. MEB’in uygulama kapsamında öğrencilere parayla yemek satacağını söyleyen Kılıç, “Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullara gönderdiği ve okulların da veli gruplarında paylaştığına göre çorba içmek isteyen öğrenciler 25 lira ödemek zorunda. Çocuğunun cebine harçlık koyan var koyamayan var. Biri yerken diğeri bakacak, sizin de vicdanınız bunu kabul edecek öyle mi?” diyerek, uygulamaya tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” uygulamasının ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı. MEB’in uygulama kapsamında ilkokul öğrencilerine parayla çorba satacağını açıklayan Kılıç, şunları söyledi:

“Millî Eğitim Bakanlığınca, ‘Okulumda Sağlıklı Besleniyorum’ programı kapsamında, okul kantinlerinde öğrenciler için ‘çorba ve meyve günü’ etkinliğinin uygulanmasına başlandı. Buraya kadar her şey alkışı hak ediyor ancak bu uygulama ücretli olacakmış.

Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullara gönderdiği ve okulların da veli gruplarında paylaştığına göre çorba içmek isteyen öğrenciler 25 lira ödemek zorunda. Çocuğunun cebine harçlık koyan var koyamayan var. Biri yerken diğeri bakacak, sizin de vicdanınız bunu kabul edecek öyle mi? Yazıklar olsun size!

Evladına bir tas çorbayı ücretsiz veremeyen devlet olur mu? Biz, okullarda en azından bir öğün yemek ücretsiz verilsin derken Milli Eğitim Bakanlığı’nın bunu paraya çevirecek başka planları olduğunu öğreniyoruz. Programın başlatılması için 4 Mart Dünya Obezite Günü'nü seçenler obeziteyle değil vatandaşla mücadele etmeye devam ediyor. Okula aç gidip aç dönen çocukları düşünmediğiniz belli. Çocukların psikolojisinde daha derin yaralar açmadan derhal bu uygulamadan vazgeçin.”

TIKLAYIN - MEB’den haftada bir gün çorba ve meyve günü