Gündem

CHP ilçe başkanının müdürü darbettiği iddiası: Küfretti, yumruk atmaya başladı

01 Mart 2024 14:26

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Daire Başkanlığı’nın 4’üncü Bölge Müdür Vekil hakkında işe gelmediği için tutanak tutulan işçi için makam odasına gelen CHP Dörtyol İlçe Başkanı Muammer Bedir’in tekme yumruk saldırısına uğradığını ileri sürdü. İlçe Başkanı Bedir de kendisine küfrettiğini ileri sürdüğü müdür hakkında şikayetçi oldu.

Olay, dün saat 11.30 sıralarında Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki HATSU 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nde meydana geldi. İddiaya göre, abone servisinde çalışan taşeron işçilerinden Murat K. hakkında işe gelmediği için tutanak tutuldu. Murat K., CHP Dörtyol İlçe Başkanı Muammer Bedir'e giderek seçime katılmak için işe gitmediğini ancak bu konuda tutulduğunu ileri sürdü. Bunun üzerine İlçe Başkanı Muammer Bedir, yanından Murat K. ile bazı kişileri alıp, HATSU evine gitti, beraberindekilerle birlikte Müdür Vekili Murat Bahar'ın bağımsızlığına girdi. Taraftar arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Görevlilerin bir araya gelerek odasından çıkartılan ilçe başkanı ile beraberindekiler binadan ayrıldı. Arbede makamı sırasında odalarındaki Atatürk biblosu ile bazı eşyalar kırıldı.

Darp raporu alıp, şikayetçi olmuş

Kavganın ardından Müdür Vekili Murat Bahar, sonuca giderek darp sonucunu alıp, CHP Dörtyol İlçe Başkanı Muammer Bedir ve beraberindekiler hakkında şikayetçi oldu. Bahar, suç duyurusunda şöyle dedi:

“HATSU abone işleri açma kesme bölümünde çalışan taşeron işçilerimizden Murat K. ara işe gelmediği için tutanak tanzim edilmiş. Müdür odasının bulunduğum yerde CHP İlçe Başkanı Muammer Bedir, yanında iş yerimizde çalışan işçilerden Metehan A., Burhan T., Murat K. ve isimlerini unuttuklarım toplamda 7-8 kişi ile birlikte içeri girdi. İlçe Başkanı bana hitaben 'Murat K.'ye tutanak tutuldu mu kim tutuldu?' dedi. Ben de işe gelmediği için kurum tarafından tutulduğunu söyledim. Bunun üzerine İlçe Başkanı 'Bu adama tutanak adamı' diyerek küfredip vurdu. Ardından yanıma sızıntı bana yumruk atmaya başladı. Kenardakiler de bana tekme yumrukla vurdu. Bazılarının Atatürk biblosu ile masa üzerindeki eşyaları bana fırlattı. kendini savunmak için ben de karşı vuruşta vurdum. Ama kimi vuracağımı bilmiyorum. Sesleri gönderenlerin kişisel bilgilerini girip, araya girdiler. Saldırıyı gerçekleştirenler odadan çıktı. İlçe Başkanı Bedir ile beni darp edenlerden şikayetçiyim.”

Vatandaşın sorununu konuşurken küfretti

İlçe Başkanı Muammer Bedir de vatandaşın sorunu konuştuğu için odada kaldığı Müdür Vekilinin kendisine küfrettiğini, bu süre boyunca kavga ettiğini, kendisinin de şikayetçi olduğunu söyledi. (DHA)