Seçim 2024

CHP’nin Şehitkâmil’de 30 yıl sonra gelen ‘Yılmaz’ zaferi

"Projelerimizi, halkımıza verdiğimiz sözleri kademeli bir şekilde hayata geçireceğiz"

01 Nisan 2024 14:06

Gaziantep'ten seçim notları 

Cumhuriyet Halk Partisi, Gaziantep'in en büyük ikinci ilçesi olan Şehitkâmil ilçesinde 30 yıl sonra seçim zaferi elde etti.

31 Mart Yerel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre tamamlandı. Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), önemli ilçelerde zafer elde etti. Gaziantep'in nüfus açısından en büyük iki ilçesi olan Şahinbey ve Şehitkâmil'den birinde, CHP Başkan Adayı Umut Yılmaz ile galibiyet kazandı. CHP'nin kazandığı Şehitkâmil İlçesi, 867 bin nüfusu ile Türkiye'nin en kalabalık ilçeleri arasında altıncı sırada yer alıyor.

Gaziantep'te "89 ruhu" hatırlatması

Gaziantep'te mevcut Karkamış İlçesine ek olarak Şehitkâmil ve Nizip gibi kritik ilçeleri de kazanan CHP'de “89 ruhu” vurgusu gerçekleşti. 30 yıl önce Umut Yılmaz'ın babası Ahmet Yılmaz ile SHP'den Şehitkâmil İlçesini (Sosyal Demokrat Halkçı Partiyle) kazanan CHP geleneği, Başkan Ahmet Yılmaz'ın oğlu Umut Yılmaz ile 31 Mart 2024 seçimlerini yeniden kazandı. Nizip'te, 30 yıl önce Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin adayı İbrahim Halil Sayın ile seçimi kazanan CHP, geleneği sürdürdü; mevcut Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, Nizip'te zafer kazandı.

Gaziantep'te bu sonuçla "89" hatırlatması yapan Cumhuriyet Halk Partisi, oy oranını kent genelinde de artırdı. Resmi olmayan sonuçlara göre Şehitkamil CHP adayı Umut Yılmaz yüzde 39,67, AKP adayı olan ilçeyi 3 dönemdir yöneten Rıdvan Fadıloğlu yüzde 25,92, Yeniden Refah Partisi adayı Kamil Yavuzer yüzde 15,34, DEM Parti adayı Kemal İlik yüzde 6 oy oranını ulaştı.

Şehitkamil'e halk belediyeciliği geliyor

Seçim sonrası T24'e özel açıklamada bulunan Umut Yılmaz, "Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde kimseyi ötekileştirmeden her vatandaşımıza eşit hizmet sunacağız. Bugün daha çok çalışma zamanı. İlçemizde yapacağımız çok iş var. Projelerimizi, halkımıza verdiğimiz sözleri kademeli bir şekilde hayata geçireceğiz. Bu zaferimizi Gaziantep'e yaymak istiyoruz. Partimiz adına çalışıp üreteceğiz. Şehitkamil özelinde Gaziantep'in her bir ferdi en iyi şartlarda hizmet görmek istiyor. Halk belediyeciliği Gaziantep'te iktidar olacak" dedi.