Gündem

CHP "Kurumsal düzeyde adaylık teklifi söz konusu değil" dedi, Haluk Levent'ten yanıt geldi

"Ben zaten yazılı bir resmi teklif geldi demedim. Sözlü yapıldı. Üst düzeyden yapıldı. 3 kez arandım"

13 Şubat 2024 06:42

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Hatay Büyükşehir Belediyesi için mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş’ın yenden aday gösterilmesine gelen tepkilerin ardından Haluk Levent’e teklif götürüldüğü iddiasını yalanladı. Yücel, “Kurumsal düzeyde Sayın Haluk Levent'e ya da başka bir kişiye adaylık teklifi söz konusu değil” ifadelerini kullandı. Haluk Levent bu açıklama üzerine sosyal medya hesabından "Ben zaten yazılı bir resmi teklif geldi demedim. Sözlü yapıldı. Üst düzeyden yapıldı. 3 kez arandım. Konuştuk" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Deniz Yücel, dün MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı yaptı. Yücel, partisinin MYK gündemini ve depremin birinci yılında iktidarın yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert sözlerle yüklenen Yücel, “Herkesin bildiğini, yaşadığını ve konuştuğunu Sn. Erdoğan; İnsan aklının ve vicdanının kabul etmeyeceği; “Bu kadar da kötülük olmaz” dedirtecek sözlerle Hatay'da itiraf etti. “Oy vermezseniz hizmet yok” ne demek! Sen depremde yerle bir olmuş, taş üstünde taş kalmamış, en az 22 bin kişinin öldüğü Hatay’ı hizmet getirmemekle nasıl tehdit edersin Sn. Erdoğan! Sen nasıl bir adamsın? Sen nasıl bir Cumhurbaşkanısın? Bu tehdit diline, bu halkını küçük gören, aşağılayan, diz çöktürmeye çalışan kibirli anlayışa, en güzel cevabı Hatay halkı ve milletimiz verecektir” dedi.

Yücel, “Recep Tayyip Erdoğan kendini her şey sanabilir ama ona ne olmadığını biz söyleyelim... Sayın Erdoğan sen artık halktan biri değilsin... Sen halktan kopmuşsun. Sen sırça köşklerde, 1000 odalı saraylarda lüks ve şatafat içinde yaşayan, Halkın dertlerinden bi haber, hamasetle, toplumun inançlarını, milli duygularını sömürerek koltuğunu korumaya çalışan bir adamsın” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularına cevap veren Yücel Hatay'da Lütfü Savaş'ın yerine Haluk Levent'in aday gösterileceği iddialarıyla ilgili soruya yanıt verdi. Yücel, "MYK ve PM’nin böyle bir gündemi olmadı" dedi. Haluk Levent'in paylaşımı sorulan Yücel, söz konusu paylaşımı görmediğini söyledi. Yücel, "Kurumsal düzeyde Sayın Haluk Levent'e ya da başka bir kişiye adaylık teklifi söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Haluk Levent'ten açıklama: Yazılı bir resmi teklif geldi demedim, sözlü yapıldı

Haluk Levent bunun üzerine sosyal medya hesabından şöyle yanıt verdi:

“CHP sözcüsü Deniz Yücel ‘Haluk Levent ‘e kurumsal bir teklif yapmadık’ demiş. Herkes arıyor beni. Haliyle açıklayayım. Evet bana yazılı bir teklif yapılmadı. Ben zaten yazılı bir resmi teklif geldi demedim. Sözlü yapıldı. Üst düzeyden yapıldı. 3 kez arandım. Konuştuk. Hatta ‘lütfen bu konuşmalar aramızda kalsın’ dedim. Sabah gazeteciler art arda arayıp soru sordular. Şaşkınlıkla ‘kimden duydunuz?’ dedim. Hepsi de parti içinden duyduk dediler. Haberi yapan gazeteci @muratagirel. Bence ona sorsunlar kimden duymuş diye. Keşke bu tartışmaların içinde hiç olmasaydım ama yapacak bir şey yok.”

Murat Ağırel: Arzu ederlerse arayanı, zamanını, konuşmanın tüm ayrıntılarını anlatabilirim

Söz konusu Haluk Levent iddiasını kamuoyuna duyuran gazeteci Murat Ağırel de Yücel’e sosyal medya hesabından şunları yazdı:

“Evet, haberi ben yaptım. Kimin aradığını, ne zaman aradığını biliyorum. Bugüne kadar belirlenen bazı adayları kimler aradıysa, Haluk Levent’i de arayan kişiler onlar. ‘Kurumsal bir teklif yapmadık’ sözü ya gerçekten bilgi sahibi olmadığından dolayıdır. (Öyle olduğu kanaatindeyim) Ya da ‘biz aday açıkladık adaya ayıp oluyor’ açıklamasıdır. Ancak arzu ederlerse arayanı zamanını, konuşmanın tüm ayrıntılarını da anlatabilirim."