Gündem

Mamak krizi “başdanışmanlık” formülüyle aşıldı: Yavaş, adaylığını istemişti, gösterilmeyince başdanışmanlığa atadı

İl Başkanı Genel Merkez’e geldi. Özarslan, Mamak’tan aday gösterilmeyince Yavaş, Özarslan’ı başdanışmanlığa atadı

26 Ocak 2024 17:07

Güncelleme: 26 Ocak 2024 18:13

CHP Genel Merkezi’nde belediye başkan adaylarını belirlemek üzere toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken, Ankara’da Erdal Beşikçioğlu’nun Etimesgut’a aday gösterilmesiyle başlayan Mesut Özarslan krizi bu kez de Mamak’ta ortaya çıktı.  Mansur Yavaş, Özarslan’ın Mamak’tan aday gösterilmesini isterken, CHP’li aday adayları bu talebe karşı çıkmıştı. MYK öncesinde Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un da Genel Merkez’e gelerek örgütün taleplerini ilettiği öğrenildi. Özarslan, Mamak’tan aday gösterilmeyince Yavaş, Özarslan’ı başdanışmanlığa atadı. 

CHP’nin Ankara’nın Etimesgut ilçesinde belediye başkanı adayı olarak tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu’nu göstermesinin ardından ortaya çıkan “Mesut Özarslan” krizi şimdi de Mamak ilçesinde yaşanıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İyi Parti’den istifa eden eski İl Başkanı Mesut Özarslan’ı Etimesgut ilçesinden aday göstermek istemiş ancak CHP Genel Merkezi’nin bu ilçeye Erdal Beşikçioğlu’nu aday olarak açıklamasının ardından Yavaş ile Genel Merkez arasında kriz yaşanmıştı. 

Mansur Yavaş, başdanışmanlığa atadı

Ankara İl Başkanlığı ile örgütün de Beşikçioğlu’nun adaylığının arkasında durması üzerine bu kez Mamak formülü gündeme geldi. Yavaş’ın aday görmek istediği Özarslan’ın Mamak’tan aday yapılması gündeme gelirken, bugünkü MYK öncesinde Mamak’tan adaylık başvurusu yapan 14 CHP’li ortak imzalı bir bildiri ile Genel Merkez’e tepki gösterdi.

Buna karşın Mesut Özarslan’ın adaylığının MYK’ya geleceği iddiaları üzerine Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Genel Merkez’e gelerek örgütün taleplerini bir kez daha MYK üyelerine aktardı. Genel Merkez’de Mamak’la ilgili temaslar sürerken, kriz başdanışmanlık formülüyle aşıldı. Mansur Yavaş’ın Özarslan’a başdanışmanlık görevi verdiği öğrenildi.

Bununla birlikte Gölbaşı, Nallıhan, Kızılcahamam, Beypazarı ve Polatlı ilçelerinde aday belirleme yetkisi Mansur Yavaş’a bırakıldı. Gölbaşı’nda eski MHP’li Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Polatlı’da da MHP’den aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın aday gösterilmesi bekleniyor.