Gündem

CHP'de aday mesaisi: Bazı ilçeler için DEM Parti bekleniyor

12 Şubat 2024 21:44

CHP’de ilk MYK ve PM toplantısının ardından başlaması planlanan ikinci MYK toplantısının gecikme nedeninin DEM Parti ile heyetler arası görüşmenin devam ettiği, CHP’nin Esenyurt, Adalar, Toroslar ve Akdeniz gibi ilçelerde DEM Parti’nin tutumunu beklediği olduğu öğrenildi. 

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; CHP’de saat 14.45’te başlayan ve saat 18.00’da tamamlanan Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından gerçekleştirilmesi planlanan ikinci MYK toplantısı henüz başlamadı. Gecikmenin nedeninin, İstanbul ilçeleri özelinde yaşanan tartışma olduğu bildirildi. MYK toplantısının saat 21.30’da başlayacağı belirtildi.

MYK’nin gecikme nedeni ise DEM Parti ile devam eden heyetler arası görüşme oldu. Bu kapsamda CHP kurmaylarının, DEM Parti’nin Esenyurt, Adalar, Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde alacağı tutuma yönelik haber beklediği ifade edildi.

Sabaha kadar sürmesi bekleniyor

Parti kaynakları, tüm seçim çevrelerinde adayların bu gece belirleneceğini kaydetti. Bu kapsamda partide aday mesaisinin sabah saatlerine kadar süreceği kaydedildi. Çankaya, Kadıköy ve Hatay gibi kritik seçim çevrelerinde adayların ise en sona bırakılacağı dile getirildi.