Seçim 2024

CHP, Çankaya'da Taşdelen devrini kapattı; Hatay’da Özel’in “yetki” alması bekleniyor

Çankaya'ya 2014 yılından beri Alper Taşdelen başkanlık ediyordu

13 Şubat 2024 01:21

CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu ile Parti Meclisi toplantısında Hatay ve İzmir adaylarında değişikliğe gidilmezken, 4'ü büyükşehir, 10 ilçenin daha başkan adayları belli oldu. Ankara'nın Çankaya ilçesine 30 Mart 2014 yılından beri başkanlık eden Alper Taşdelen, yeniden aday gösterilmedi. Hüseyin Can Güner ismi Çankaya adaylığı için MYK’den geçerek Parti Meclisi’nde de kabul edildi. Kadıköy için Mesut Kösedağ’ı oylayan CHP MYK, Ümraniye için ise Aykut Erdoğdu isminin Parti Meclisi’ne sundu ve her iki isim de kabul edildi. 

Hatay için Lütfü Savaş'la ilgili bir kararın bugün belli olmayacağı ve Genel Başkan Özgür Özel'in konuya ilişkin olarak yetki alabileceği belirtildi. 

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; CHP’de saat 12 Şubat’ta saat 14.45’te başlayan ve 13 Şubat itibarıyla devam eden aday belirleme mesaisinde sona gelindi. İkinci kez toplanan CHP Lideri Özgür Özelin A Takımı, yüzlerce seçim çevresinde adaylarını oyladı. Merakla beklenen Çankaya adaylığı için Hüseyin Can Güner, MYK üyelerinden onay alarak PM'den de geçti. 

Kadıköy'de Kösedağ aday oldu 

CHP’nin Kadıköy adaylığı için Mesut Kösedağ’ın Parti Meclisi’ne sunularak geçer oy aldı. Aykut Erdoğdu da CHP’nin Ümraniye adayı olarak Parti Meclisi’nde oylandı ve kabul edildi. 

CHP PM’den geçen diğer bazı seçim çevrelerinin adayları ise şöyle: 

Kayseri: Murat Molu

Kars: Dindar Gültekin

Malatya: Veli Ağbaba

Nilüfer: Sadi Özdemir

Bandırma: Dursun Mırza

Gemlik: Şükrü Devren

Ordu: Zekai Sana

Adıyaman: Abdurrahman Tutdere

Aydın Didim: Hatice Gencay

Adana Seyhan: Oya Tekin

Adana Yüreğir: Nurettin Tanış

Aday çıkarılmayan tek büyükşehir Şanlıurfa oldu 

CHP’nin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için ise aday çıkarmadı. Parti kaynakları, DEM Parti ile “Kent uzlaşısı” çerçevesinde Şanlıurfa'da aday belirlenmeyeceğini ifade etti. Şanlıurfa, CHP’nin aday çıkarmadığı tek büyükşehir oldu. 

Hatay adayında değişiklik yok

Öte yandan CHP MYK’de tartışılması beklenen Lütfü Savaş ismi üzerinde ciddi oranda bir tartışma yaşanmadığı savunuldu. Savaş’ın adaylığının ardından gerçekleştirilen memnuniyet anketlerinden de Lütfü Savaş isminin çıktığını ifade eden parti kurmayları, “Hatay’da Lütfü Savaş ile devam edilecek” dedi.

Hatay ile ilgili bir kararın bugün belli olmayacağı ve Genel Başkan Özgür Özel'in konuya ilişkin olarak yetki alabileceği belirtildi. 

İstanbul'un 7 ilçesinde adaylıkları açıklanan isimler 

Bakırköy: Ayşegül Ovalıoğlu

Kağıthane: Tonguç Çoban

Adalar: Ali Ercan Akpolat

Kadıköy: Mesut Kösedağ

Sarıyer: Oktay Aksu

Avcılar: Utku Caner Çaykara

Ümraniye: Aykut Erdoğdu

Hüseyin Can Güner kimdir?

1993 yılında Ankara'da doğan Güner, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2015 yılında mezun oldu. Güner, çocukluk hayalini gerçekleştirmek için sınavlara girdi, derece yapmasına rağmen mülakatta elendi. Malatya kökenli olan Güner'in Alevi olduğu için mülakatlarda elendiği Meclis tutanaklarına da geçti.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne 2012 yılında kaydoldu. Ankara İl Gençlik Kolları Üniversite Komisyonunda, Sosyal Demokrat Öğrenciler örgütlenmesinde ve Çankaya İlçe Gençlik Kolunda çalışmalar yürüttü.

2013-2014 yıllarında Etimesgut Gençlik Kolu Başkanlığı görevinde bulundu. 2014-2016 yılları arasında Genel Merkez Yerel Yönetimler Komisyonunda görev aldı.

2018-2020 yılları arasında CHP Çankaya İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2020-2023 yılları arasında CHP’yi temsilen Çankaya İlçe Seçim Kurulu üyeliğinde bulundu.

14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölgeden Milletvekili adayı oldu.

İkinci Yüzyıl Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği ve Türkiye Tenis Federasyonu Disiplin Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Güner, Sosyal Demokrat Avukatlar Derneği üyesidir.