Spor

Chelsea, Raheem Sterling'i transfer ediyor

10 Temmuz 2022 09:24

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, Manchester City forması giyen Raheem Sterling'i kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Chelsea, iddialara göre Raheem Sterling'in transferi için Manchester City ile 50 milyon Sterlin bonservis bedeli üzerinden anlaşmaya vardı. 

The Athletic'te yer alan habere göre Chelsea, Raheem Sterling'in transferi için Manchester City ile 50 milyon Sterlin bonservis bedeli üzerinden anlaşmaya vardı.

Daha önceden Chelsea ile kişisel şartlarda anlaşmaya varan 27 yaşındaki İngiliz yıldızın 5 yıllık sözleşmeye imza atması bekleniyor. Ayrıca Sterling'in sözleşmesinde 1 yıllık opsiyon da bulunacak.

Tuchel etkisi

Chelsea şu anda futbolcunun sağlık kontrollerinden geçeceği tarihi ayarlamaya çalışıyor. Transferde her şeyin yolunda gitmesi durumunda Sterling, takımın ABD'de gerçekleştireceği kamp öncesi kadroya dahil olacak.

Ayrıca Sterling'in Chelsea teknik direktörü Thomas Tuchel ile görüştüğü ve Alman çalıştırıcının ve kulübün vizyonundan etkilendiği belirtilenler arasında yer alıyor.

2015 yılında Liverpool'dan Manchester ekibine transfer olan Sterling, geçtiğimiz sezon 47 maçta 17 gol ve 9 asistlik performans gösterdi.