Yaşam

Çevreciler "Su" için yürüdü

Su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, dünyanın geleceği açısından büyük önem taşıyor

13 Mart 2019 17:05

Dünyanın azalan su kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla Atlas dergisi öncülüğünde gerçekleşen doğa yürüyüşü, Vize’nin Balkaya köyünde 140 katılımcıyı bir araya getirdi.

“Su İçin Yürüyoruz” başlıklı etkinliğe Atlas ve Wilo Türkiye ekipleri, dergi okurları ve basın mensupları katıldı, yürüyüşçüler yörenin doğal güzelliklerini ve su kaynaklarını rehberler eşliğinde keşfetti.

Wilo Türkiye Genel Müdürü Ercüment Yalçın ve Atlas Yayın Direktörü Murat Köksal dünyada azalan su kaynaklarını dikkat çekerek suyu  koruma çalışmalarının önemini anlattı.

Kırklareli'nin doğal güzellikleri altında gerçekleşen yürüyüşte katılımcılar, Kazandere Barajı’nı oluşturan iki büyük akarsuyun, Yenesu Dere ile Kazan Dere’nin birleştiği noktada mola verdi.

Yürüyüşün ilerleyen kilometrelerinde katılımcılar Yenesu Dere’ye paralel ilerledi ve öğle yemeğini Balkaya Alabalık Çiftliği’nde yedi.

Etkinliğin son etabında  katılımcılar Kıyıköy’deki Aya Nikola Manastırı’na giderek yaklaşık yarım saat geçirdi, ardından da Kıyıköy Resort Otel’in konuğu oldu.

Yürüyüşçüler otelin ikramlarıyla uzun parkurun sonunda yorgunluk attı, yaşı küçük katılımcılar çimlerde top oynarken büyükler de Karadeniz manzarasının ve gün batımının tadını çıkardı.