Gündem

Çetiner Çetin'den Sezgin Baran Korkmaz açıklaması: Hiç tanışmadım, kendisini tanımam

29 Temmuz 2022 07:30

Nitelikli dolandırıcılıktan hüküm giyen, Türkiye'den kaçtıktan sonra Avusturya tarafından sorgulanmak üzere ABD'ye gönderilen Sezgin Baran Korkmaz'la irtibatlı olduğu iddia edilen gazeteciler arasında yer alan Çetiner Çetin’den açıklama geldi. SBK ile hiç tanışmadığını belirten Çetin, Dolaylı ya da direkt ne iletişimim ne de teşrik-i mesaim mevcuttur” dedi.

Gazeteci Cengiz Erdinç, 24 Temmuz'da yazdığı yazısında "kara para aklama" ve "dolandırıcılık" suçlarından ABD'de tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’la ilgili sekiz sayfalık bir listenin dolaştığını, listede, "basın, yargı, askeriye, avukat, istihbarat, emniyet, iş ilişkileri, personeller, Paramount otelde kalan kişiler, ziyaret edenler, para ödenenler ve hediye gönderilenler" gibi başlıklar olduğunu söyledi. Daha sonra kaynağı bilinmeyen ve dolaşıma sokulan bir liste sosyal medyada paylaşıldı.

Çetiner Çetin, Sezgin Baran Korkmaz'dan para aldığı öne sürülen gazeteci, polis, asker, yargı mensubu ve bürokratların yer aldığı, henüz hiçbir resmî / özel kurumun üstlenmediği, ancak sosyal medyada dolaşan listeye tepki gösterdi. Çetiner Çetin, twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Konu: Ne idüğü belirsiz bir SBK listesi

Ben Çetiner Çetin,

SBK ile hiç tanışmadım, kendisini tanımam

Kendisi ile ne bir telefon görüşmem ne bir araya gelmişliğim

Dolaylı ya da direkt ne iletişimim ne de teşrik-i mesaim mevcuttur

Aksini iddia eden buyursun bakalım.”


TIKLAYIN - “Sezgin Baran Korkmaz, rüşvet verdiği herkesi kayda almış”

TIKLAYIN - Sezgin Baran Korkmaz'dan para aldığı iddia edilen gazetecilerden Dinçer Gökçe açıklama yaptı

TIKLAYIN - Sevilay Yılman’dan liste paylaşan "SBK Gerçekleri" hesabına: Yiyorsa yüreğin çık açığa, kanıtını çıkart ortaya it oğlu it!

TIKLAYIN - Sızan listeler, gizli hesaplardan yapılan ifşalar ve çamura bulanan 'muhalif'lerimiz!

TIKLAYIN - Ahmet Şık’tan iddialara yanıt:  Sezgin Baran Korkmaz ile temaslarımın hiçbiri gazetecilik faaliyetini aşmadı, aksi de olamaz