Gündem

Cemaat yurdunda kaydı bulunmayan öğrenciler için şikâyette bulunan müdürü darp ettiler!

"Bu laik eğitime sistemli bir saldırının parçasıdır!"

30 Kasım 2023 06:51

Ordu Çaybaşı’nda şube müdürü, Süleymancılara ait olduğu iddia edilen ortaokulun yurdunu denetledi. Yurtta kaydı bulunmayan altı öğrenciyi tespit edince jandarmayı çağırdı. Tarikatçılar, durumu şikâyet eden müdürü darp etti.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar imzalı habere göre, Çaybaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan şube müdürü E.A., yanında başka bir eğitimci ile birlikte Özel İlküvez Ortaokul Erkek Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti. Süleymancılara ait olduğu iddia edilen yurdu denetim sırasında, yaş ve öğrenim çağı itibarıyla yurtta olmaması gereken 2 ilkokul öğrencisi ile yurtta kaydı bulunmayan 4 öğrencinin, yurtta kaldığı belirlendi. Eğitimciler, yurtta yasadışı ve kayıtsız olarak tutulan öğrencilerin ailelerine teslim edilmesi ve konunun tutanak altına alınması için jandarma çağırdı. Ancak gelen jandarma, hazırlanan tutanağa imza atmak istemeyerek olay yerinden ayrıldı. Süleymancılar ise yurdu çevrelerken yurdun içerisinde şube müdürü E.A’yı darp etti. Eğitimciler, şikâyetçi oldu.

"Bu laik eğitime sistemli bir saldırının parçasıdır"

Eğitim-Sen Ordu Şube Başkanı Sezgin Yılmaz, “Bu münferit bir darp olayı değildir, laik eğitime sistemli bir saldırının parçasıdır” diyerek tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı'na çağrı

Yılmaz, savcıları göreve davet ederken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e de “Bir seçim yapacaksınız. Ya tarikat ve cemaatlerden yana tavır koyacaksınız ya da çocuklarımızdan ve onları koruyup kollamaya, eğitimleri için kendini ömrünü vakfetmiş eğitimcilerden yana olacaksınız” dedi.