Eğitim

ÇEDES’le okullara giren Diyanet’ten yeni proje: Öğrencilere cami ve gençlik merkezlerinde “değerler eğitimi” dersi verecekler

Eğitmenler, "Bu projeyle FETÖ’den anımsadığımız ‘abi-abla’ modeli" diyerek tepk igösterdi

26 Ocak 2024 08:34

Eğitimde uzun süredir ÇEDES kapsamında “manevi danışman” sıfatıyla din görevlilerinin okullarda faaliyet göstermesi tartışılırken Diyanet’ten tepki çeken bir proje daha geldi. Diyanet, önceki gün “Genç Gönüllüler, Çocuk Gönüllülerle Buluşuyor” adında yeni bir “değerler eğitimi” projesi açıkladı.

Proje kapsamında; ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri Diyanet gençlik merkezleri ve camilerde din görevlileri ve manevi danışmanlar gözetiminde birtakım faaliyetler yürütülecek. Ayrıca lise ve üniversite öğrencilerinden seçilecek “Diyanet Genç Gönüllüleri” ev ödevlerinde ilkokul öğrencilerine rehberlik edecek.

Cumhuriyet’ten Aytunç Ürkmez imzalı habere göre, Diyanet’in MEB’e bağlı okullarda öğrenim gören çocukları proje kapsamına alırken  bakanlıkla protokol imzalamaması ise dikkati çekti.

"Diyanet, FETÖ’nün yöntemlerini tekrardan uygulamaya koyuyor"

Eğitimciler söz konusu projeye tepki gösterdi. Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Diyanet, FETÖ’nün yöntemlerini tekrardan uygulamaya koyarak adeta onun izini takip ediyor. Bu projeyle FETÖ’den anımsadığımız ‘abi-abla’ modeli, Diyanet, aracılığıyla resmiyete dökülmeye çalışılıyor. MEB görevini yapmayarak Diyanet’e ve tarikatlara alan açıyor. Böylece milli eğitim, dini eğitime dönüştürülüyor” dedi.