Gündem

ÇEDES kapsamında öğrencileri sabah namazına götürdüler!

AKP'li belediye de etkinlikte yer aldı

Etkinliğin ardından çocuklarla cami önünde fotoğraf çekinildi. (Fotoğraf: MEB)

26 Şubat 2024 08:56

İstanbul Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES) kapsamında çocuklar camiye götürdü. 

BirGün'den Deniz Güngör'ün haberine göre, Ensar Camisi’nde gerçekleştirilen etkinliğe öğrencilerle birlikte aileleri de katıldı. “Ensar Camisi Sabah Namazı Programı” adı altında paylaşılan duyuruda namaz ardından AKP'li Çekmeköy Belediyesi tarafından çorba dağıtıldığı da ifade edildi.

Etkinlik kapsamında Sabiha Hamdi İlkokulu, Semiha Yıldırım İlkokulu, İzzet Yüksek Ortaokulu, Nükte Söze Ortaokulu ve Fatma Talip Kahraman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri hedef alındı. Etkinliğin ardından çocukların camideki görüntüleri Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından paylaşıldı. Etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Akhan, okul müdürleri de katıldı.

Görüntüler, müdürlüğün sosyal medya hesabında şu ifadelerle paylaşıldı: “Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğümüzün koordinesinde ÇEDES Projesi kapsamında programımızın dördüncüsünü gerçekleştirdik. Programımız 25 Şubat Pazar günü sabah Ensar Camisi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, şube müdürlerimiz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz, sevgili öğrencilerimiz ve velilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sabah namazı programına katılan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve çorba ikramı ile bize destek olan Çekmeköy Belediyesi’ne teşekkür ederiz.”

TIKLAYIN - ÇEDES kapsamında okulda “sabır” etkinliği: Mezar maketi başında ölen anneye ağıt sahnelendi!