Eğitim

ÇEDES kapsamında "kurban ibadeti" gerekçesiyle çocukların eline bıçak verildi!

Filistin'e destek için çocuklara elleri kelepçeli etkinlikler yapıldı

Fotoğraf:Birgün

29 Şubat 2024 08:16

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın birlikte hayata geçirdiği, “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES) kapsamında “kurban ibadeti” anlatılırken çocukların eline bıçak verildi. Başka bir okulda Filistin’den esinlenen bir eğitimci öğrencilere ellerini kelepçeli gibi yapıp kameralara gülümsetti. 

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, Isparta’da bulunan Yaka Şehit Mustafa Baş Ortaokulu’nda kurban ibadetini anlatmak için skandal bir uygulamaya imza atıldı. Çocuklara hayvan sevgisinin öğretilmesi gereken yaşta kesilmesi gösterildi. Öğrencilere ilk olarak kurban pazarlığı yaptırıldı. Bunun ardından ise maketten yapılan küçükbaş hayvanların kesilmesi gösterildi. Bu sırada eline gerçek bıçak verilen bir öğrenci hayvanı kesiyormuş gibi yaptı. Diğer öğrenciler ise bu sırada dua okudu.

Çocuklar kandilde camiye götürüldü 

Yine Isparta’da bulunan Nazmiye Demirel Ortaokulu’nda ise öğrenciler geçen ay Regaib Kandili’nde camiye götürüldü. Birçok ildi ve okulda uygulanan bu durum sosyal medyada da paylaşıldı. Boş sınıfın paylaşıldığı videoda “Soran olursa camideyiz. Hemen geleceğiz” yazıldı.

Bir başka skandal olay ise Yozgat’taki Atatürk İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte bir Filistinli gencin elleri kelepçeli şekilde öldürülürken gülümsemesi ve bu olayın sosyal medyada “Onurlu duruş” olarak paylaşılmasından esinlenildi. Yapılan etkinlikte boyunlarına Filistin ve Türk bayraklı atkılar takan öğrenciler elleri kelepçeli gibi yaparak kameraya bakıp olayı canlandırdı. Bu yaşananlar “Kızlarımızın onurlu duruş eylemi” ifadeleriyle sosyal medyada paylaşıldı. Okulda yaşananlar bununla da kalmadı. Bir başka Filistin konulu etkinlikte kafasına takke taktırılan çocuklara marş ve şiirler okutuldu.

TIKLAYIN | ÇEDES kapsamında öğrencileri sabah namazına götürdüler!

TIKLAYIN - ÇEDES kapsamında okulda “sabır” etkinliği: Mezar maketi başında ölen anneye ağıt sahnelendi!