Dünya

Çeçenistan lideri sosyal medyada kendisine hakaret edenlere ne yapacağını açıkladı: Parmaklarını kıracağım, dillerini koparacağım

14 Haziran 2019 11:48

T24 Dış haberler

Rusya'ya bağlı özerk bölge Çeçenistan'ın lideri Ramazan Kadirov, kendisine sosyal medya üzerinden hakaret edenlerin dillerini koparacağını ve parmaklarını kıracağını söyledi. 

Moscow Times'ın aktardığına göre geçen aylarda Çeçen güçlerinin Dağıstan bölgesine "Çeçenistan tabelası" yerleştirmesi tartışma konusu oldu. Dağıstanlılar tabelayı indirdikten sonra Çeçen yetkililer tabelayı tekrar dikti.

Instagram'dan canlı yayın yapan Kadirov, Dağıstanlılara "provokasyonlara kanmayın ve internet üzerinden hakarette bulunmayın" çağrısında bulundu.

Kadirov açıklamasının devamında, "Kanıma, ırkıma veya halkıma hakaret etmeniz benim için en önemlisi. Dilinize ve parmaklarınıza dikkat edin, yoksa parmaklarınızı kırar ve dilinizi kopartırım" dedi ve ekledi, "Beni tanıyorsunuz. verdiğim sözleri tutmayı severim".

Çeçen lider sosyal medya üzerinden hakarette bulunanların da paylaşımları silmesi gerektiğini söyledi. Kadirov, "Çeçen halkına hakaret içeren paylaşımlar yapanların kapısına polis ve istihbarat güçlerinin geleceğini söyledi.