Seçim 2024

Erdoğan, "para sayma" soruşturması üzerinden CHP'yi hedef aldı: İşin içine deste deste paranın da girmesiyle bu iş iyice kirlendi

15 Mart 2024 15:13

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'de çekildiği iddia edilen ve soruşturma başlatılan para sayma görüntülerine ilişkin olarak, "İşin içine deste deste paranın da girmesiyle bu iş iyice kirlendi" dedi. 

Erdoğan, Van Beşyol Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

CHP ve adayını getirip sizlere dayattılar. Sizlerin kapının önünden geçirmeyeceğiniz isimleri, iradenize ipotek koyarak Meclis’e taşıdılar. Hatta Cumhurbaşkanı yapmak istediler. Van’ı da bu oyuna alet etmek istediler. İşte bu Van’ı götürüp tek parti faşizminin temsilcisi CHP ve onun kifayetsiz yöneticilerine kurban ettiler. Bugün yine aynı oyunu sahneleme peşindeler. Gözden kaçırmaya çalıştıkları ittifaklarla sizlerin iradesini bir kez daha satılığa çıkardılar.

İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi. Bağırarak çağırarak, yalan söyleyerek kimse kendisini bu kirden arındıramaz. Milletimiz bu sinsi oyunların hesabını 31 Mart’ta sandıkta soracak. Utanma bilmeyen suratlara milli irade tokadını vuracaktır.

"Karşımızdaki muhalefetin hiçbiri kendisi değildir. CHP dediğiniz CHP değildir. Bu tabela altında toplananlar bilhassa da bir titan zincirinin halkaları, rantiye çarkının dişlileri haline gelmişlerdir. Herkes kendi ihtirasının peşindedir. DEM Parti dediğiniz partide kimin iradesi kimin elinde belli değil. Bu yapının gerçek anlamda bir siyasi faaliyeti ülkenin ve milletin hayatını değiştirecek programını projesini gayretini gördünüz mü, göremezsiniz. Çünkü bu yapının tek misyonu Türkiye'nin aleyhine olan ne varsa ona destek vermektir. Miras yedisinden partimizin eskilerine kadar ötekileri söylemeye gerek bile duymuyorum"

"Para sayma" soruşturması

İstanbul Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen ve Fatih Keleş'in balyalarla para saydığı görüntülerle ilgili resen soruşturma başlatıldığını duyurdu. Fatih Keleş'in görüntülerini sosyal medyada servis eden eski CHP Muş Gençlik Kolları Başkanı Erkan Çakır, söz konusu paraların ihale verilen müteahhitlerden geldiğini iddia etti.

CHP İstanbul İl Başkanlığı ise görüntülerin il binasının satın alınmasıyla ilgili olduğunu açıkladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Söz konusu görüntüler şu an Sarıyer ilçesi sınırlarındaki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının 2019 yılında satın alınmasıyla ilgilidir. Açıklamada sunulan evrak da bunun kanıtıdır. Evrakın düzenleme tarihi 9 Aralık 2019'dur. Güvenlik kamerası görüntüleri, her ne kadar 10 Aralık 2019'u gösterse de gerçek tarih evraktan da anlaşılacağı üzere 9 Aralık 2019'dur."

TIKLAYIN | CHP İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntüleriyle ilgili soruşturma başlatıldı

TIKLAYI8N - CHP’den soruşturma başlatılan para sayma görüntülerine açıklama: 4,5 yıl sonra servis edilen görüntülerin amacı olumsuz algı yaratma çabasıdır!